Ha folyamatosan 12-13 fok van a lakásban, az milyen egészségügyi kärokhoz vezethet?
Egész télen? Jó kérdés. Nekem nem lenne bajom szerintem, leszámítva a mentális problémákat, elég elfajzott állat vagyok, a legtöbb állat kint van a fagyban is.
Laktam 8 fokban, igaz, csak 11 napig. Ennyitől eszembe sincs megfázni. Inkább az zavart, hogy nincs pénzem ételre, a hideg nem volt gond, mosdani is lehet annyiban :D Wc nem volt, csak budi kint a fagyban. A régiek is oda jártak -20 fokban 80 évesen is. Kibírható, de nekem is leesik a komfortérzetem 16 Celsius alatt (néha 18 alatt is fázom, de az még nem vész). A következő határ a 13 Celsius... Alatta állandóan fázom, ha nem vagyok extrém jól felöltözve vagy nem mozgok.
De van, aki 15 fölött nem tud aludni és megmártózik a lékben. Brrr, szerintem nekem megállna a szívem...
Az ízületprobléma az egyetlen, amire nem tudom azt mondani, hogy OK, mert fogalmam sincs. Még azt sem tudom, hogy biztosan igaz-e, hogy a téli motorozás észrevehetően árt az ízületeknek, nem olyan egyszerű az élet (s ott a hőmérsékleten túl a sebesség is bejátszik s az öltözet is, persze). Van egy hit, hogy mi árt az ízületeknek, de tudományos cikkeket, kísérleteket nem ismerek e témában.
De azért elég elfajzott lenne az ember, ha nem bírná ki a jóval magasabb hőmérsékletet, mint amiben a hozzá hasonló állatok jól megvannak.
Fagyban teljesítménytúrázáskor sem jut eszembe aggódni az ízületeim miatt, bár az is igaz, hogy akkor mozgok. Szóval jó kérdés, mi árt az ízületeknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!