Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdemes lenne a férjemet...

Érdemes lenne a férjemet orvoshoz vinni?

Figyelt kérdés

Jó reggelt!

A férjemmel 2 gyereket nevelünk. Ő mindig hajlamos volt hangulati gondokra, nagyon gyakran volt rossz a hangulata, amivel még semmi gond nincs, mert ő ilyen és pont. Az utóbbi 2 hónapban viszont sok dolog változott.

-A korábbiaknál is lényegesen gyakrabban van rossz hangulata. Hogy csak egy példát említsek. Soha nem okozott neki gondot, ha a gyerekekkel kellett foglalkozni. Egyre többször viszont csak naaagy sóhajtások után megy. Megy, de látom, hogy nehezére esik.

-Eddig sem volt egy versenyalvó, de mostanában ő maga is mondja, hogy borzalmasan alszik, van, hogy egész éjszaka nem tud elaludni. Én mondtam, hogy keltsen fel ilyenkor, megoldjuk, nem lesz semmi baj. Szerencsére volt már, hogy felkeltett, és sikerült is elaludnia.

-Eddig nem dohányzott sokat. Vagyis ez nyilván relatív, fél dobozzal szívott. Ez az utóbbi hónapban megnégyszereződött, két doboz cigi elmegy naponta. Emiatt nagyon aggódom.

-Mikor csak ül, olvas, gépezik, akármi, megfigyeltem, hogy nagyon gyakran felpillant, mintha észrevett volna valamit. Rákérdeztem, és azt mondta rá, hogy nem, semmi gond, csak az egyik paca (gyerek...) a falon mintha megmozdult volna.... Ettől picit meghűlt bennem a vér, hogy őszinte legyek.

-Öngyilkosság: ilyen gond nincs. Volt, mikor összejöttünk (15 éve), akkor el is járt orvoshoz rendesen. Szó szerint: "Míg neked és gyerekeimnek akár csak egy pillanatig szükségük van rám, eszembe sem jutna". Kicsit ijesztőnek hat, de ismerem. Ez azt jelenti, hogy nem lesz gond.

Nagyon aggódom. Ő nem mondja, hogy rosszul lenne, de látom, hogy szenved. Egy hónap alatt megnégyszereződött a cigiadagja. Ez nagyon nem jó előjel.

Szerintetek csak a stresszes időszak ez, vagy már van az a szint, hogy ezzel el kéne menni orvoshoz?

Azért nem tudom megítélni, mert ha nem muszáj, akkor nem rángatom el orvoshoz, nagyon utálja, hogy ilyen labilis.

2020. jún. 1. 04:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja igen, még annyit, hogy: a családban a rá háruló feladatokat maximálisan és kivétel nélkül teljesíti az állapota ellenére is. Volt ő már az igazgatói irodában akkor, mikor a lányát kellett megvédeni úgy, hogy akkor tényleg nagyon rossz állapotban volt. A legjobb apa, akit a gyerekek mellé el tudok képzelni. SOHA nem szenvedtek kárt az állapota miatt.
2020. jún. 1. 04:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ahogy leírtad nekem az jött le, hogy már kezelték őt. (talán depresszióval?)

hogy te ezeket figyeled magad sajnos csak arra elég, hogy te gondolod így.

beszélhetnél vele erről, hogy ő nem érzi-e, hogy más.

hogy mivel lehet probléma... alapból depresszióra hajlamos vagy épp az alváshiánytól ilyen-e (nagyon sok mindent okozhat sajnos ez) azt pszichiáterrel kellene megbeszélni

2020. jún. 1. 06:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az általad leírt jelenségek pszichés eltérés/megbetegedés gyanúját vetik fel. Mindenképpen felkeresnék egy pszichiátert, főleg, hogy korábban is voltak mentális problémái.
2020. jún. 1. 08:04
 4/5 anonim ***** válasza:
37%
Utazzatok el kettesben pár napra, hátha az segít neki feltöltődni :)
2020. jún. 1. 09:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Leültem vele beszélni. Ő is érzi, hogy valami nagyon nincs rendben. Nem tudom, erre mennyire van lehetőség, de szerinte, meg szerintem is az lenne a legjobb, ha pár hétre bemehetne kórházba, hogy kicsit összeszedjék. Ezt majd az orvos eldönti, hogy tényleg indokolt-e.

2020. jún. 3. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!