Hogyan tudnék ezzel a gondolattal megbírkózni?
Sziasztok, világ életemben sportoltam, az életem volt a sport. 14 évesen diagnosztizáltak nálam egy komoly gerincferdülést. Sosem gátolt semmiben, a gyógytornát csináltam, és valahogy sosem zavart, csak tudtam, hogy van.
Miután gimis lettem, abba kellett hagyni a kosárlabdát, mert sokat kellett tanulnom.
Ezután felfedeztem a kondizást.
Első naptól kezdve imádtam, magamnak csinálom az edzést, és pont nekem való volt, a maximumot hozhatom ki magamból minden edzés során.
Maximalista énemhez hűen, természetesen nagyon sokat jártam a terembe, nagyon beleástam magam a táplálkozásba stb.
Aztán amint egyre jobban fejlődtem, egyre bátrabb lettem a nehéz súlyokkal is.
Pár hónapja voltam (egy új) orvosnál a gerincferdülésemmel, és ő megállapította, hogy nem csak ferdülésem van, de idegkárosodásom is, ami miatt kiállnak a lapockáim, és időnként egy éles fájdalom hasít a hátamba. Mondta, hogy az edzést folytathatom, viszont készüljek fel rá, hogy 50-60 éves koromban előreláthatólag mindennaposak és erősebbek lesznek a fájdalmak, plusz a tolószéket sem zárja ki.
Nekem mint világéletemben szenvedélyes sportoló, és most annál ambiciózusabb súlyemelő, ez a legrosszabb, amit el tudok képzelni. Nagyon gyötör a gondolat.
Tegnap guggolás közben nagyon megfájdult az alsó hátam/derekam. Ez volt az első igazi fájdalmam edzés közben.
Azóta rendben lett, kimasszíroztattam, de nagyon kezdek félni. Sokkal okosabban fogok edzeni ezentúl.
Viszont nagyon félek a későbbi fájdalmaktól/tolószéktől.
Valaki segítene?
18/f
Nézd meg, lehet, hogy tetszeni fog (pszichoszomatika)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!