Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegség tünete lehet, ha...

Betegség tünete lehet, ha szorongok attól, hogy telefonon kell beszélnem valakivel?

Figyelt kérdés
Már jó ideje vagyok így vele. Szinte mindig, ha fel kell hívnom valakit, előtte percekig vacillálok, bámulom a telefont, alig merem elkezdeni. Aztán, már a beszélgetés közben, sokszor végig remeg a kezem, rosszul érzem magam. Kivéve ha közvetlen családtagot, jó ismerőst hívok, akkor nem jelentkezik ez.

2020. máj. 26. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus megnyilvánulás a szorongásnak. Nekem is volt, és sokan írták itt már, hogy hasonló félelemmel küzdenek.

Nem szabad engedni neki; párszor legyőzöd, aztán már el is múlt egy életre.

2020. máj. 26. 10:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Hm. Nem is gondoltam, hogy sokan vannak így. De amúgy ezt mi okozza, ismeretlentől való félelem, vagy mi?
2020. máj. 26. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Ennek még nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Bizonyos fokú szociális fóbiára utal. Számomra is ismerős a dolog, de én ráfogom arra, hogy nem látom az illetőt, nem tudom, hogy zavarom-e valamilyen tevékenységében, tehát nem vagyok az információk teljes birtokában és ez zavar alapvetően.
2020. máj. 26. 10:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem "okozza", ez egy félelem és kész. Ezek sosem racionálisak. Van, aki a pókoktól fél, vagy a bezártságtól, vagy a magasságtól. Mások a telefonálástól.
2020. máj. 26. 10:45
 5/9 A kérdező kommentje:

"Számomra is ismerős a dolog, de én ráfogom arra, hogy nem látom az illetőt, nem tudom, hogy zavarom-e valamilyen tevékenységében, tehát nem vagyok az információk teljes birtokában és ez zavar alapvetően."

igen, teljesen ugyanez nálam is.

2020. máj. 26. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez sokakkal van így. Kérdezd meg magadtól, mitől félsz? Mi történhet? Rosszat mondasz? És akkor mi van, ha így történik, összedől a világ? Amúgy gyakorlat teszi a mestert, menj bele ilyen szituációkba pl.ha rendelsz házhoz ételt ne neten tedd, hanem közvetlenül hívd fel az éttermet. Vagy ha hivatalos ügyben kell telefonálnod, írd le előre mit szeretnél kérdezni, szedd össze mit akarsz elmondani.

Amúgy nekem is volt ilyen parám, néha még most is van. De olyan munkahelyen dolgozom, ahol naponta kell idegen emberekkel beszélni telefonon. Az elején nagyon izgultam, aztán belejöttem. Ha belezavarodok a mondandómba, nevetek v.viccesen kimagyarázom magam.

2020. máj. 26. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:
En sem mertem regen idegeneket felhivni, mert mi van ha olyat kerdez es hulyeseget valaszolok es hasonlok. De egyszer-ketszer gondolkodas nelkul, elore megtervezett szoveg nelkul telefonaltam, improvizaltam. Azota nincs ezzel gondom. Ettol fuggetlenul ha tehetem, akkor e-mailt irok vagy online rendelek, mert nem szeretek telefonalni, de mar nincs ilyen tipusu szorongasom.
2020. máj. 26. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Utánanézhetsz a jutub szorongásoldás címen.
2020. máj. 26. 11:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek.
2020. máj. 26. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!