Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik , hogy ezt beképzelem?

Létezik , hogy ezt beképzelem?

Figyelt kérdés

Hello!

Az elején leszögezném , hogy hipochonder vagyok, pánikos sokszor képzeltem be fizikai gondokat de , ilyen még nem történt velem.Ez már eléggé fárasztó ,rémisztő.

Az egész úgy kezdődött , hogy sokszor fájtak a szemeim és mindjárt az interneten kerestem rá problémára.. Előtte persze meghallgattam egy volt agydaganatos srác történetét.. Elkezdtem kombinálni magamban , hogy fix tumorom van ott fent... Ez úgy nagyjából 1-2 hónapja lehetett.Panaszok nem múltak és beütött a vírus nem tudtam elmenni sehova ezt kideríteni.Pl–(Tudni kell rólam , hogy akkor nyugodok meg 100% , ha mondjuk egy labor eredményeimen azt látom , hogy minden okés).Akkor jöttek olyan panaszok , hogy elfelejtettem dolgokat. Mindjárt rohanva az internetre rá találtam a különféle demens betegségekre amik nem segítettek a helyzetemen.Ugyan oda vezettek vissza, hogy a szürkeállománnyal lesz gond.Ezeket a gondolatokat sajnos nem tudtam elengedni napról napra mondogattam , hogy biztos ez ,biztos az és mivel memóriámmal , gondolkodásommal is baj volt elkezdtem azt mondogatni magamnak ,hogy megőrültél ,biztos elment az eszed. Annyit még , hogy az egyik legnagyobb félelmem a mentális leépülés/megőrülés.Ennyit a rövid ismertetőről.

Eléggé nehéz leírni ezt a dolgot , de megpróbálom.Két hete olyan mint ha megváltozott volna minden körülöttem.Furcsa a felkelés , furcsa kinézni az ablakon.Teljesen másképp láttam az udvarunkat pedig ugyan az mint előtte. Furcsa , hogy ha elmegyek valahová olyan más pedig nem változott semmit.minden olyan mint ha előszőr látnám.Mivel minden ilyen furcsa annyira felerősíti bennem azt , hogy valami tényleg nem oké , hogy már gondolatban elmegyógyintézetbe raktam magam.

Amióta ezeken kattogok non-stop azóta teljesen leromlott az életminőségem.Nem eszek rendesen, nem iszok. Előtte súlyzós edzéseket csináltam diétáztam tudatosan étkeztem egy évig.

Már az sincs jó ideje pedig mondták , hogy lett volna jövő a Sportban de én csak mint életvitelt akartam űzni semmi versennyel.

Memóriám még rosszabb lett, motivációm teljesen a nullán van, rossz kedvem van ,sokszor a gondolkodásom is cserben hagy és néha dühös is vagyok a szituáció miatt.Mint , ha nem ugyan az az ember lennék mint ezelőtt.

Pedig most kellene a sok-sok motiváció, kitartás , mert terveim viszont vannak az életben.

Infós suliban végeztem technikum megvan. Második OKJ-t most csinálom.Jövőre szeretnék tovább tanulni informatika ágon. Érdekel a programozás , szoftverfejlesztés , kódolás jobban beleásnám magam. De amióta ezek vannak azóta egyszerűen erre se fordítok időt és nem megy a gondolkodás.

Sokszor segít , ha szüleimmel beszélek barátaimmal lógok, de tudat alatt ott motoszkál és sose hagy nyugodni.

Megoldásképp azt látom helyesnek , hogy szakemberhez fordulok.

Orvoshoz, pszichológushoz.

Esetleg , ha nektek is volt hasonló idegen érzésetek vagy depressziótok ami produkált hasonlót vagy ehhez közeli tüneteket akkor egy válasszal dobjatok meg.

Felteszem újra a kérdést. Létezik , hogy ezt beképzelem?

Válaszokat előre is köszönöm! Elnézést , ha kesze-kusza vagy , ha értelmetlen zagyvaságnak tűnik.

Tisztelettel egy 20 éves srác

2020. máj. 25. 03:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Mentalisakat is siman belehet, en vagyok az elo pelda ra. Az idegenseg erzes tipikus szorongasos tunet, de stressz is kivalthatja. Derealizacionak hivjak, a deperszonalizacio a "parja", mindketto ijeszto, de teljesen mertekben artalmatlanok.
2020. máj. 29. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!