Itt olvashatsz kicsit bővebben a témáról:
Elmondom neked a saját történetemet. Kb 18 éves lehettem, amikor nem voltam épp a megfelelő lelki állapotban. Össze voltam zavarodva, depressziós voltam, sokat piáltam és drogokat is fogyasztottam alkalmanként. Gimnáziom után elmentem dolgozni, és kifogtam egy olyan munkahelyet, ami teljesen felborította az életemet (12 óra, 4 műszak). Odabent óriási volt a hajtás, és úgy bántak velünk, dolgozókkal a főnökök, mint a kutyával. Ezek a körülmények vezettek el az első pánikrohamomig.
Azt hittem, infarktust kaptam, vagy valami... elkeztem kapkodni a levegőt, könny tódult a szemembe, szédültem, és mellkasi szorítást éreztem. Később tudtam csak meg, hogy ezek pszichoszomatikus tünetek voltak. Akkor mindenki beszart, mentőt is hívtak, de hamar kiderült, hogy kutya bajom sincs. Ezek a rohamok elkezdődtek minden alkalommal, amint a szorongásom megnőtt.
Végső soron úgy számoltam le vele, hogy sokat olvastam a témáról, hogy megtudjam, mi is történik velem ilyen helyzetekben, és ennek tudata sokat segített, de a nagy áttörést a munkahelyem elhagyása, nyugodtabb életkörülmények megteremtése hozta el.
Ha úgy érzed, kezd kicsúszni a dolog a kezeid közül, nyugodtan fordulj orvoshoz, senki nem fog rád furán nézni, nem is hinnéd, hányan küzdenek szorongással összefüggő tünetektől.
Találtam még neked hasznos infókat:
Remélem, tudtam segíteni egy keveset, a mihamarabbi jobbulásodat kívánom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!