Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás hogyan kezelhető?

Szorongás hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés

Nálam az visszatérő dolog hosszú évek óta. Vannak jobb időszakok, és van, amikor eléggé nehéz. Van, hogy akár ez egy napon is változik. Egyszer nyugodtabb vagyok és nem agyalok, aztán pár óra múlva ismét rámtör. Orvosnál sosem voltam, és őszintén szólva, a környezetem sem tudja, hogy ezzel küzdök, viszont egyre nehezebben kezelem. Most pl. párkapcsolati probléma hozta elő bennem ismét a rossz érzéseket. Emiatt rosszul alszok, napközben gyomorgorcsom van, aztán bemegyek a fürdőbe, mintha zuhanyoznek és sírok...

Hogyan kéne ezt kezelnem. Szeretnék nyugodt lenni a mindennapokban. Fiatal vagyok, 32, nő. Nem akarom tovább így élni az életem.

2020. máj. 9. 14:10
 1/2 anonim válasza:

En is szorongasstol szenvedek, ha ez igy nevezheto...

En nem erzem jol magam nagy tomegekebn meg egyszer egy panikroham is ramtort es korhazban vegeztem. A korhazban minden vizsgalatot elvegeztek rajtam, es minden oke volt. Aztan a korhaz pszihologusanal kottotem ki, aki meg ugymond "letesztelt" es arra juttot, hogy "felenk" vagyok.. Minden esetre sok segitseg volt (szarkazmus)..

Szoval nekem a korhaz nem segitett.

En ugy kuzdottem meg a szorongasssal, hogy lassankent teszteltem a hataraimat, es mire eszbe kaptam mar egyedul is eltudtam menni a mollba vassarolni meg ilyenek.

Attol fuggetlenul meg ritkan estenkent ramtor egy-egy kis panikroham, de valahogy zene segitsegevel(pontosabban zongoras szamok) sikerul lassan elaludnom.

Nem konnyu szorongassal elni, de lehetseges! Nem kell feladni a harcot! A neten rengeteg tehnika van, hogyan lehet megnyugodni.

Ha nagyon durva a helyzet akkor orvossaghoz is lehet folyamodni. En szemelyesen a panikrohamom utan elkeztem szedni egy szpirulina nevezetu gyogyszer (lehet kapni a patikakban eloiras nelkul). A gyogyszer naggyabol algabol meg mas novenyekbol van, tehat nem artalmas. En 2-3 evig szedtem es utanna abbahagytam. Nem tudom biztosan ha a gyogyszer segitett-e valamit, de mar a tudat, hogy szedek valamit ami jot tesz nekem, mar attol megnyugodtam.

Ha meg lenne par kerdesed akkor nyugodtan irj, szivesen vallaszolok. :)

Nem vagyok orvos vagy pszihologus.. csak szolok

2020. máj. 9. 16:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem gyógyszerek segítettek a szorongás csökkentésében. Kezdetben Frontin. Csak vigyázni kell, nehogy függőséget okozzon.
2020. máj. 9. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!