A paranoid skizofrénia jól kezelhető?
Mindenhol azt olvasom, hogy igen, de ismerek három paranoid skizofrént is és mindegyik nagyon nagyin rossz állapotban van, rendszeres kezelés mellett...
Ők be sem veszik a gyógyszert, ezért injekcióra járnak, de így is folyamatosan hangokat hallanak, tévképzeteik vannak, de nem olyasmi mint a konteósoknak, hanem sokkal durvább.
Az egyiket pl. már 20 éve kezelik, rendszeresen, mégis ilyen állapotban van.
Amikor megy a kezelésekre meg ilyenekre, akkor az orvosok egyáltalán vajon felmérik az állapotukat, érdekli Őket egyáltalán vajon?
+ Anyukám testvére is paranoid skizofrén volt, Ő sem volt tünetmentes soha, 31 évesen öngyilkos is lett.
Ti ismertek olyan skizofrént, aki tényleg biztosan az és kezelik és tünetmentes?
Én az vagyok.(Az orvosok diagnosztikája szerint).
Azt mondták hogy ez gyógyíthatatlan,nem lehet belőle kijönni,csak szinten tartható. Amúgy meg semmi észrevehető nincs rajta egy kívülállónak,viszont aki ebbe szenved az nagyon szenved. Pl azt gondolhatja hogy ellene esküdött össze mindenki és üldözik. Én 3 havonta járok dokihoz(ilyen injekciót kapok,de semmit nem érzek tőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!