Mi történik akkor, ha skizofréniára szedek gyógyszert, de valójában nem is vagyok skizofréniás?
Az történik, hogy mérgezed magad. Mert minden gyógyszer csak akkor, olyan adagolásban használ, ahogy az orvos felírja. Magadtól nem szabad szedni.
(Mást ezt már kb. ötévesen is tudja...)
Köszönöm a válaszokat! Ezek nagyon rossz hírek, de nekem is nagyjából ez volt a sejtésem... :(
Igaz az, hogy ha abbahagyom a "gyógyszer" szedését, akkor elvitethetnek karhatalommal és befektethetnek megint a pszichiátriára, mert mint skizofréniásra közveszélyesként tekintenek rám?
Igen, feküdtem már a pszichiátrián. Egyszer egy bizonyos okból nem válaszoltam és nem reagáltam az édesanyámnak, ő pedig kihívatta a mentőket, akik bevittek a pszichiátriára.
Abból gondolom azt, hogy nincs skizofréniám, mert nincsenek sem hallucinációim, sem téveszméim (semmilyen, a normálistól eltérő észlelésem vagy hiedelmem). Csak egy jelenség van velem, amit téveszmének lehet tekinteni, de a zárójelentésemre írtak alapján egyértelmű, hogy azt sem értették meg igazán. A diagnózist a válasznélküliségem, valamint az édesanyám beszámolója alapján állították fel, de a zárójelentés olyan sok pontatlanságot tartalmazott, hogy teljesen el voltam hűlve azon, hogy hogyan lehetséges egy esetet ennyire pontatlanul megismerni.
Minden tanács (szedjem a gyógyszert, működjek együtt a kezelőorvosommal) feltételezi a skizofrénia diagnózisát, de ha nincs skizofréniám, akkor mindezek értelmüket vesztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!