Aki skizofren az mindig is skizofren volt?
Amit leírtál, hogy milyen diagnózist kaptál, annak semmi köze a kérdésben említett betegséghez.
Egyébként az általad említett betegség férfiaknál és nőknél is más-más életkorban kezdődik általában, a fiatalkori pedig serdülőkorban, de van fiatalkori változat is úgy tudom.
Szerintem te inkább attól félsz (és ez egy vissza-visszatérő nyugtalanító gondolat lehet) hogy esetleg "az leszel" "az vagy" stb.
Nalunk is van a csaladban skizofren, bar nem verszerinti agon, nevelofaterom anyukaja az. Eleg ijeszto tenyleg, es nala is kb 30 eves koraban kezdodott, de o borzasztoan lerobbant fizikailag, nyilvan neki mas bajai is vannak. Es nem akarok olyan lenni, mint o.
Ez a betegseg gyogyszerrel teljesen tunetmentesitheto egyebkent?
#6 vagyok. Nagyjából tünetmentesíthető. Nekem sajna közeli rokon skizofrén nála a huszas évei végén kezdődött azt hiszem. A másik illetőnél kb 40 körül, ő kicsit távolabbi rokon.
A kozelinek vannak skizofrén epizódjai, általában ha valami nagyon fel izgatja vagy rá kattan valamire (pl újságok, vásárlás, keres valamit, vár valamilyen eseményre és nagyon bele éli magát) akkor elő jön. Kapja a gyógyszert egy pár napig és jól lesz tőle. Bár neki semmilyen szervi baja nincs, mégsem adjuk neki egyfolytában mert nagyon legyengül tőle. Gondolom valamilyen szedativ hatása van. De vannak akik egyfolytában szedik.
Azt azért le szögezném, hogy a szorongás és a pánik roham a nyomába sem ér egy ilyen betegségnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!