Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez téveszme? Lehetséges hogy...

Ez téveszme? Lehetséges hogy skizofrén vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval, hónapok óta vannak kényszergondolataim, kenyszercselekveseim, amely szerint OCDs vagyok. Járok pszichológushoz, de szerinte ez alapján még nem valószínű hogy skizofrén lehetek.

Hónapok óta meg vagyok veszve hogy én aztán biztos skizofrén vagyok. Nyilván sokat olvastam utána és ugyebár egyik tünete a sok aggódás téveszme miatt.

Na már most, nekem olyan tünetem van, hogy bárkivel bármit beszélek állandóan aggódom utána azon hogy ugye nem mondtam olyat amin megsértődik, ugye nem lesz majd belőle baj, ugye nem érti félre, ugye nem mondja el senkinek mert akkor így lesz meg úgy lesz meg stb...

Szóval ez vajon már kimeríti a téveszme fogalmát? Lehet ez skizofréniára hasonló tünet?

2020. ápr. 29. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez sem nem skizofrénia, sem nem OCD. Ahhoz azért több kell. Hallgass a szakira.
2020. ápr. 29. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Az előző kommentelőhöz csatlakozom, nem hiszem, hogy ez skizofrénia. Szorongásnál szoktak ilyen gondolatok előjönni, de szerintem, ha elmondod ezeket az aggodalmaidat a pszichológusodnak, tuti, hogy tud segíteni.
2020. ápr. 29. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Próbálj meg tudatosan másfajta gondolatokra koncentrálni, felülírni ezeket a téves következtetéseket. Van lezáratlan konfliktusod? Megbántottál valakit? Ha igen, tisztázd vele a helyzetet, kérj tőle bocsánatot, kérdezd meg, mi volt bántó, stb. Mert úgy látszik, hogy valami miatt ez nagyon be van csípődve nálad. Ez inkább lelki dolog, mintsem szellemi betegség.
2020. ápr. 29. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
ne aggódj, ennek semmi köze a skizofréniához :) valami szorongásos zavarod viszont lehet, azért is aggódsz sokmindenen
2020. ápr. 29. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A megorulestol valo felelem szorongas, de kenyszergondolat is. Amiert 100 %, hogy nem vagy skizofren, es en szemelyesen is ismertem, sot betegtarsait is lattam, hogy ok nem tartjak magukat betegnek. Persze szenvednek, de embereket, korulmenyeket vadolnak. Hallucinacioik vannak, amikrol nem tudnad meggyozni oket, hogy nem igaz. Alapvetoen nem latjak kivulrol a koros voltukat.

Majd kezeltesd magad, de korant sem annyira sulyos a baj, mint erzed.

2020. ápr. 29. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem is ilyen betegségem van.

és nem, nem vagy skizofrén. ha skizofrén lennél nem igazán tetted volna fel ezt a kérdést.

szóval emiatt ne aggódj

2020. ápr. 30. 06:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez szorongas. Valoszinu egy kis hipochondriaval megspekelve. Nem vagy skizofren, ez tuti. Ez nem teveszme.
2020. ápr. 30. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!