Borderline személyiségzavarból lehet valaki skizofrén?
Úgy értem mivel a borderline a "határon" van, ezért át tud billenni skizofreniaba?
Ettől rettegek folyton.. Nagyon durva paranoid rosszulléteim vannak néha extrém stressz hatására. Teljesen elvesztem a kontrollt és panikolok. És napokban telik, mire valahogy vissza hozom magam a valóságba. Kiszolgáltatottnak érzem magam abban az állapotban. Őrület határán érzem magam olyankor. Éppen csak hogy nem hallucinalok meg hallok hangokat. Tényleg olyan, mint aki a határon táncol. :(
Borzalmas érzés, amikor azt érzem, hogy szetesik az elmém és úrrá lesz rajtam a félelem és a legijesztobb az, hogy mintha nem lennék a valóságba..
Igen sajnos a kettő nem zárja ki egymást.De a Borderline tünete is lehet hisz van olyan aki úgy érzi hogy álomban van és a valóság nem is valóság.
Gyógyszert szedsz?
Szedek, de nem sokat ér.
Egyébként a kérdésem arra irányult, hogy van e átjárás a két betegség között. Úgy értem, hogy ha a borderline sulyosbodik, akkor nem e megy át skizofreniaba? Mert elvileg a borderline a határon van. És félek, végleg atcsuszhat a skizoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!