Volt akinek a pszichoterápia egyértelműen rontott az életén?
Nekem határozottan segített.
Az agy nem eltemet dolgokat, hanem elfojt. Attól, hogy a béta tudati szinten nem foglalkozol vele, még a mélyebb tudat állapotban jelen van, és okoz az életben folyamatos elakadásokat, feszültséget, önpusztító és önsorsrontó mechanizmusokat.
A múltunk alapja a személyiségünknek, annak tagadása önmagunk tagadása. A megfelelö szakmai segítség segíthet a szembe nézéssel, feloldással, új, az életünkhöz méltóbb út felépítésével. Megérteni, hogy kik vagyunk, hogy miért tesszük azt, amit teszünk, hogy lehetőségünk van egy más fajta életre. Természetesen ezzel a lehetőséggel mindenki maga élhet, vagy tolhatja el.
Van egy könyv, szerintem bizonyos szempontból brutál jó alapja a témának: Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors. Ez a gyerekkori, illetve a családon átöröklött traumák azonosításában segíthet, nagyon érdekes és olvasmányos volt számomra.
Azt aláírom, hogy evészavarok kezelésében sok az inkompetens. Én a János kórház ali utcai rehabján voltam, és az összes szakember, akivel ott dolgoztam, borzasztó volt, mikor végre meghíztam és elmehettem onnan, lelkileg brozasztóan roncs voltam már.
aztán magánban egy normális pszichológussal sikerült feldologzni és megoldani a problémák nagy részét:)
Nekem.Rossz szakemberhez jártam...Úgy jöttem el Tőle,hogy rámpakokta a saját terheit.Mikor mondtam Neki,hogy nem megyek hozzá többet,azt mondta,hogy valóban félre csúszott a terápia,mert túl közel engedett magához,úgy érezte,mintha a lánya lennék
Hát...köszike...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!