Rettegek az orvosoktól, de még is úgy érzem, kezelésre szorulok. Mit tegyek?
Hogy pontosítsak: nem maguktól az orvosoktól félek, ha nyilvánvaló és látható problémáim vannak, hanem a hozzáállásuktól, amikor valakinek a mentális egészségéről van szó. Javában nagyon szkeptikusnak találtam őket, akik nem hisznek abban, amit mondok, így már fel se merem keresni a háziorvosomat azért, hogy esetlegesen kezelésre vagy vizsgálatra kérjek beutalót.
Alapvetően mindig is küzdöttem mentális problémákkal, 11 évesen például próbáltam gyógyszert túladagolni de nyilván, akkori "kis" tudásommal azt se tudtam miben mi van csak feléltem a nővér anyám készletének nagyját minden komoly utóeffektus nélkül (az esetről azóta se tud senki). Azóta is több ismerős, tanárok javasolták, hogy keressek inkább szakszerű segítséget, de úgy érzem, bármit mondok, csak gúnyosan néznek vissza rám és sehova se jutunk. Vagy lehet csak én nem tudom megfelelően kifejezni magamat?
Mikor legutoljára voltam évekkel ezelőtt neurológiára szerettem volna beutalót a migrénem miatt, közben megjegyeztem hogy lehet, hogy a stressz és a rossz mentális egészségem is okozhatja.
Elküldtek minden nélkül és még le is kiabálták a fejemet, hogy ne hisztizzek. Ezek alapján nem igazán tudom mennyire venné figyelembe a problénát megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!