Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan élvezzem az életem?

Hogyan élvezzem az életem?

Figyelt kérdés

Semmi sem okoz örömet. Ha elmegyek kirándulni, kb unott fejjel ballagok végig a legszebb tájakon is. Ha szórakozom ismerősökkel, alig várom, hogy hazamehessek. Ha megnézek egy jó filmet annak is a végén csak azt érzem, hogy na megint egyel kevesebb jó film van, amit még nem láttam. Gondolkodtam, hogy kellene valami hobby, de semmi se jut eszembe. Nem érdekel semmi. De úgy semmi, hogy abszolút semmi. Mondjatok bármit, gondoljatok bármire az engem tuti nem fog érdekelni. Dolgozom és viszonylag jól is keresek, de nem tudok neki örülni és főleg nem jut eszembe semmi, amibe ezt a pénzt esetleg befektethetném majd a jövőben.

Egyedül vagyok, nincs párom évek óta, de nem is nagyon érdekel. Régen se volt 1 hosszú távú kapcsolatom sem, azt se tudom milyen. Amolyan: jó nekem egyedül érzés. Nyilván nem jó, de mégis ezzel nyugtatom magam vagy nem tudom.

Ez az állapot már szerintem bő 15 éve tart nálam, csak talán eleinte nem voltam ennyire érdektelen mindennel szemben. Ha tinédzser lennék azt mondanám ez tök normális, majd kinövöm, de már nagyon rég nem vagyok az.

Mi a fenét kezdhetnék magammal, hogy jobb legyen? Megköszönnék egy tényleg hasznos tanácsot.

2020. ápr. 21. 02:32
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Kiskutya, kiscica? Sokat segit. :)
2020. ápr. 21. 08:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha semmi nem okoz örömet, akkor esélyes a depresszió. Ha 15 éve nem múlik, akkor nem lesz jobb, feltéve, hogy nem kérsz segítséget. Segíthet egy pszichoterapeuta vagy pszichiáter.
2020. ápr. 21. 09:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Kutya macska volt életem nagyobb részében, de nálunk ezek háziállatok. Szerettem őket, de nem jelentették életem közepét, mint ami manapság jellemző. Most lakásban élek, ide ha lehetne se hoznék állatot. Egyrészt szeretem a tisztaságot, másrészt kétlem, hogy egy állatnak jó egy kis lakásban élni élete nagyobb részét.

Igen a depressziót bár konkrétan nem írtam, de sejtem, hogy az lesz. Csak én életemben nem láttam még olyan embert, akit kezeltek bármilyen komolyabb pszichológiai problémával és ne egy gyógyszerfüggő romhalmaz lenne... Én ezt nem akarom. Akkor inkább a halál.

2020. ápr. 21. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!