Hogyan lehet tullepni a szorongason?
Teljesen racsavarodtam mostanaban, allandoan ellenorizgetem magamat, hogy mennyire szorongok, panikroham kozeleben vagyok-e. Termeszetesen ilyenkor rosszul is leszek, valtozo, hogy mennyire. Azzal kezdodik, hogy baromira izgulok, de meg elviselheto szinten, mintha egy fellepes elott lennek. Utana ha belekavarodok ebbe az ordogi korbe, akkor forrosag erzesem van, hohullam tor ram, eg a karom, a labam, bizsereg a kezem. Mintha szetaradna a feszultseg. 0-24 nem tudom elterelni a figyelmemet, mindig van egy kis ido, amig unatkozok. Otthon szinte kivetel nelkul semmi bajom, ha csak ketten vagyunk otthon. Ha elmegyunk valahova, foleg ha ejszakaba nyulik, akkor rosszabb. Mozi, koncert, diszko az elviselhetetlen nekem. Hogyan tudnek ezen tullendulni? Ha elkezdek sportolni, akkor javulni fog? Azt akarom elerni, hogy ha ra is gondolok, akkor se legyek rosszul. Ez megtortenhet meg valaha? Szedek gyogyszert masfel eve, de fel szem antidepit, 0,25os nyugtatot/nap, tehat nagyon minimalis adagot. Mostanaban nem is erzem, hogy szamitana-e barmit.
22/L
Persze, megtörténhet még valaha, hogy jól legyél!
Én is kb. másfél éves pánikból gyógyultam ki.
Én a gyógyszerek ellen vagyok nagyon, több a mellékhatása! Pszichológushoz nem jársz? Akár online is belekezdhetnél, szerintem a konzultáció neten keresztül is nagyon jól működne. Próbáld meg elhagyni (orvosi segítséggel!!!) a gyógyszereket. Gondolom úgysem életed végéig tervezed szedni.
Családodra, barátokra támaszkodhatsz?
Sokszor az unalom és a kialvatlanság az oka a szorongásnak! A fáradtságtól is előjöhet. Pihend ki magad rendesen minden nap.
Iskolába, dolgozni jársz?
Kezdj el gondolatnaplót vezetni, amiben leírhatod, hogy mi váltja ki a szorongást, és mitől lesz jobb. Foglalkozz vidám dolgokkal, amennyit csak tudsz, nézz minden nap vicces videókat, mosolyogj a legapróbb dolgokon is, hiszen még az erőltetett mosoly is csökkenti a stressz szintet.
Iskolat most fejezem be, dolgozni parhuzamosan dolgozok mellette harmadik eve. Most terveztem munkahelyet valtani, hogy rendes allasban dolgozhassak, de a koronavirus keresztbehuzta a szamitasaimat. :(
Szoval "kenytelen" vagyok meg maradni, mert van helyem tovabbra is, de csak, mint gyakornok. Irodai munka egyebkent, van idom unatkozni ha ugy van es akkor tor ram altalaban a szorongas.
Jartam pszichologushoz, de nem mentem vele tobbre. Nincsenek tipikus lelki gondjaim, amik eddig nem alltak volna fent. Ert egy nagyon nagy stressz egy hosszu stresszes idoszak utan (szakitottunk az akkori parommal, egy ev minden bapos siras es stresszeles utan), akkor jott az elso rosszullet. Utana folyamatosan azon porogtem, hogy mikor tortenik meg ujra. Ha rosszul vagyok delelott 11kor, masnap azon agyalok, hogy na vajon mi lesz 11kor, ha elnult mar 11, akkor megnyugodok. Teljesen magamnak beszelem be, csak ezt meg magamnak is nehez elhinni, illetve elhitetni magammal. Mert erdekes mod, ha porgos a nap, akkor semmi bajom, azon kappm magam, hogy este van, es napkozben nem volt semmi bajom. Csak olyan baromi konnyen bele tudon magam hajszolni...eleg egy kosza gondolat. Pedig nem akarok ragondolni, de megis ragondolok. Mintha kenyszeresen mukodne az agyam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!