Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek nagyon erős...

Mit tehetek nagyon erős dühkitörések ellen?

Figyelt kérdés

Bár szakember még nem diagnosztizált, de biztos vagyok benne, hogy borderline vagyok, emellé még társulnak egyéb gondok is, nárcisztikus személyiségzavar, szorongás, depresszió(tudom, hogy nem diagnosztizálhatom magam, de régóta így élek es rengeteget olvastam már a témában, plusz a családban sajnos öröklődnek a mentális betegségek), eddig nem tudtam rávenni magam, hogy elmenjek pszichiáterhez(voltam már olyan melyen depressziós, hogy az agyából sem tudtam felkelni, szóval akkor nem is tudtam volna), most pedig a járvány miatt nem is tudok.

Jelenleg a dührohamok a legrosszabbak, egyszerűen képtelen vagyok kontrollálni, már magamat is elkezdtem összekarmolni, az összes ember akivel valaha konfliktusom volt egyszerre jut az eszembe es úgy érzem legszívesebben megölném őket... a családommal nem jó a kapcsolatom, velük nem tudok beszélni erről, kapcsolatom nincs es nem is lehet... xanaxot szedek, de az velem semmit sem csinál, mit tehetnék ez ellen az érzés ellen? Semmilyen kontrollom nincs felette es nagyon elviselhetetlen...

2020. ápr. 13. 14:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A gyógyszerek csak a tüneteket fogják elhalványítani, míg az ok mindvégig megmarad.

Mi váltja ki a belső agressziót, elegedetlenséget? Mik az elfojtott vágyaid?

Orbáncfű tea hatásos lehet, de ne a gyógyszerekkel együtt igyad. Emellett érdemes lenne egy labor, megnézni, hogy van-e valamilyen nyomelem esetleg vitaminhoányod, illetve a hormonháztartásod rendben van-e. Pl néhány pajzsmirigy vagy mellékvese betegség tud ilyen tüneteket okozni.

Mozogj sokat, bent is meg tudod csinálni, egyél teljes értékű ételeket.

2020. ápr. 13. 14:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Viselkedésterápiára kellene elmenned.
2020. ápr. 13. 14:44
 3/15 anonim ***** válasza:
Mi váltja ki ezeket a dührohamokat nálad?
2020. ápr. 13. 14:44
 4/15 A kérdező kommentje:

Az, hogy pontosan mi váltja ki, az annyira összetett, hogy egy napig is beszélhetnék róla, sőt mivel nem vagyok szakember, nyilván en nem is tudom pontosan megmondani... bar az, hogy borderline vagyok, nárcisztikus személyiségzavarom van es évek óta tartó depresszióm talán elég magyarázat első körben

Jelenleg a járvány miatt hónapok óta nem dolgozom, egesz nap a szobámban a sötétben fekszem, az anyám az egyetlen, aki tud a mentális gondjaimról, de egyáltalán nem törődik velem, ellenben mindenki mással nagyon gondoskodó, ha beszélünk csak brutálisan osszeveszunk, az apám egy halmozottan mentális beteg agresszív őrült állat, akit mar évek óta nem láttam, de a borzalmas gyerekkori es kamaszkori emlékek örökre megmaradnak...

A dologhoz meg hozzátesz, hogy hetekkel ezelőtt végre raszantam magam, hogy elmenjek pszichiáterhez, a borzalmas szociális fóbiám ellenére, de a kórházban közölték, hogy a hetekkel azelőtt lefoglalt időpont ellenére nem tudnak fogadni... nagyvonalakban ennyi

2020. ápr. 13. 15:28
 5/15 Kincs93 válasza:
Engem bipoláris zavar diagnosztizáltak 14évvel ezelőtt dühkitörsémeim voltak évente 4szer gipszelték a karom mert akármi bántás ért szétvertem a falat, utána rájöttem hpgy nem akarok egy zárt osztályon megdögleni mivel oda kerültem volna ,igy elkezstem meditálni ,elkezdtem fogadni önmagam és azt hogy semmi sem úgy van ahogy az ember akarja, erőt kell vegyél magadon ha elfogadsz egy tippet akkor hallgasd meg ezt [link] teljesen zárd ki addig a külvilágot, de amúgy a sötétség nem tesz jót,de gondolj mindig arra hogy az eső sem eddig örökké és a felhők felett ott ragyog a nap mindig , remélem tudtam segíteni , és még annyi hogy nekem mostanában pánik rohamaim vannak ,de erőt az amit leírtam neked ,hogy mindig van kiút ,ha nem lenne nem írtad volna le a kérdéses, a pazichiáterek amúgy gyógyszereznek,inkább pszichologushoz menj, a gyógyszer nem jó, gyógyulj meg
2020. ápr. 15. 09:35
 6/15 A kérdező kommentje:

Sajnos a fény nagyon nem bírom, azért vagyok sötétben... bar ez sem jo az biztos... csak meg jobban eltompulok

Megnézem majd a videót, bar szerintem en mar reg túljutottam azon a szinten, hogy meditálni tudjak, plane magamtól

Szerintem az állapotomon ideiglenesen csak a gyógyszer segíthet, hosszú távon pedig semmi... de köszönöm a választ

2020. ápr. 15. 19:40
 7/15 anonim ***** válasza:
állj. jót akarok.ne juss a sorsomra. gyógyszer ne! rosszabb lesz, nem megoldás! Pszichoterapeuta, aki szupervizor is egyben. Felejtsd el a pszichiátriát stb. Ő fog tudni neked segíteni!Dr Bátfai Lászlót ajánlom.
2020. ápr. 25. 18:37
 8/15 anonim ***** válasza:

"A Xanax szedése során érezhet nyugtalanságot, ingerlékenységet, kialakulhat düh, agresszív magatartás, téveszme, rémálmok, hallucináció, elmezavar, szokatlan magatartás. Ha ezeket a tüneteket észleli, kérjük, azonnal értesítse orvosát."

[link]

Szerintem állj le azzal a szarral. De fokozatosan, mert ezek drogok.

2020. ápr. 25. 20:41
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, találtam már egy klinikai szakpszichológust, akihez szívesen mennek, de tudjuk jelenleg mi a helyzet...

Annyi különböző véleményt hallottam mar gyógyszerekkel kapcsolatban is, nálam egyértelmű, hogy halmozottan mentális beteg vagyok, nagyon nem egyszerű az esetem, szerintem ide mar bőven kell majd az antidepresszáns amivel egy par évig meg kihúzom, en hosszútávra egyáltalán nem tervezek...

Sajnos a xanaxot kizárt, hogy le tudjam tenni, képtelen vagyok elaludni nélküle mar fel eve...

2020. ápr. 25. 22:25
 10/15 anonim ***** válasza:
Halmozottan drogos vagy és semmi szükséged ezekre a függőséget okozó borzalmakra. Persze hogy nem tudsz elaludni nélküle, a hozzászokás után jönnek a függőségi meg elvonási tünetek, amik a gyógyszertől vannak, de te a saját mentális betegségednek gondolod.
2020. ápr. 25. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!