Vannak helyzetek amikor konnyebben ram tor a szorongas, panik. Miert van ez?
Hát NE próbáld kiprovokálni otthon sem, és a munkában is inkább arra koncentrálj, hogy eltereld a figyelmedet, semmint belelovald magad!
Nekem is volt ilyen problémám, de leküzdöttem. Meg lehet tenni, még ha - hidd el, tudom - nagyon nem is könnyű. Egyébként pont a munkában lenne könnyebb a dolgodra koncentrálni, és nem a problémán agyalni.
Ezen tudatosan kell dolgozni, de pont fordítva, mint ahogy te csinálod.
Egyébként teljesen természetes egy ideig, hogy a pánikroham után az ember attól fél, hogy visszajön a pánik, és sokszor emiatt jön, tehát ez egy ördögi kör. Ebből kell kimászni.
NEM fogsz pánikolni, mert nincs okod rá. Ezt kell mondani magadnak, aztán meg egész egyszerűen mással foglalkozni.
Ha pedig érzed, hogy kezdődne egy ilyen roham, akkor az alábbiakat javaslom:
- mély levegő, bent tart és LASSAN kifúj. Ezt ötször. Közben NEM hergeled magad.
- elkezdesz visszafele számolni száztól, kettesével, lehetőleg idegen nyelven. 80-nál már semmi bajod nem lesz
- legyen nálad mindig üdítő (cukros), és ilyen kortyolj bele. Lehetőleg hideg vagy legalább hűvös legyen
- ha van lehetőséged, most meg a kezed/arcod hideg vízzel, vagy ha nincs ilyen, akkor nyomd az arcodhoz a hideg/hűvös üveged
- mondj magadban zeneszöveget, képzelj el egy klipet/filmjelenetet/könyvrészletet, bármit, amit szeretsz, és amit magad elé tudsz idézni.
Ezek használnak, a kezdődő roham elmegy, és amint rájössz, hogy te utalod, már félni sem kell majd tőle!
*most meg
*uralod.
Nem tudok írni. :D
Persze, hogy olyan érzés, mintha nem tudnád irányítani, ennek ez a lényege, ettől ilyen rossz. Hatalmába kerít.
De ez csak illúzió, mert igenis irányítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!