Hetek ota erosebb. Elviselhetetlen. Ha otthon vagyok tobbnyire semmi bajom, mert nem is gondolok ra. Az a baj, hogy allandoan ezen agyalok. A felelemerzet, az ijedtseg a legrosszabb, ebben az allapotban minden felzaklat. A testi tunetekkel meg nem is lenne bajom, izzad a tenyerem, eg a karom, futkarozik bennem a feszultseg, a forrosag, nagyon izgatott vagyok. Meg ha testileg le is tudom lazitani magam, az agyam porog tovabb es ujra visszaesek ebbe az allapotba. De a munkahelyemen szinte minden nap rosszul leszek. Nem kimondott panikroham, hanem inkabb szorongasos roham. Hozzateszem a napot mar igy kezdem, hogy na ma ugyan rosszul leszek-e. Gyogyszert szedek, de minimalis adagot, fel szem Escitilt es 0,25mg Xanaxot, mindkettot elalvas elott. Mit csinaljak? Nagyon el vagyok keseredve?
Meditálás, relaxálás, jóga vagy bármilyen testmozgás jót tenne szerintem. Friss levegőn lenni vagy sokat szellőztetni.
Magnézium+B vitamin komplex is jó.
Sok friss gyümölcs, zöldség.
Esetleg keress egy pszichológust/pszichiátert, aki online is fogad. Neten több ilyen, akár önkéntes segítő honlapra bukkantam.
2020. ápr. 6. 12:06
2/14 anonim válasza:
Mióta szeded az Escitilt? Mert az is okozhat ilyen panaszokat, sőt eleinte felerősíti a betegséged hasonló tüneteit is. Ahogy írod is, a tüneteid nem erősek, és nem véletlenül írt az orvosod ilyen kis mennyiséget a gyógyszereidből. Megkérdezheted az orvosodtól, hogy próbaképpen a xanax helyett lehetne e rivotrilt felírni. Nálam csodát tett.. A xanax is nagyon jó. Gyorsan hat, de fél óra alatt ki is ürül. Ezért pörög az agyad. Én pont így voltam, elmondtam a doktornőnek, és próbaképp írta a rivót. Nagyon bejött.. Egy telefont megér...
2020. ápr. 6. 12:15
3/14 A kérdező kommentje:
Es amikor ramtor a panik? Mi a leggyorsabb megoldas, hogy elfelejtsem? Mert most szovatettem a kollegaimnak, hogy szarul vagyok, es elkezdtunk beszelgetni, el is mult. Abban bizok, hogy nem ter vissza.
Masfel eve szedem az Escitilt. Hogy ha folyamatosan le vagyok kotve, szaz fele kell figyelni, akkor jo, akkor nem jon elo a szorongas. Ha ragondolok es probalom kiprovokalni, akkor sem birom. Viszont ha nincs semmi a munkahelyen, nincs feladat, unatkozok, akkor magatol is ramtor a szorongas ilyen erosen. Panikrohamom 3 volt osszesen, olyan 3 havonta, meg a gyogyszer szedese elott fel evvel volt az utolso.
En a Xanaxot ugy szedem, hogy elalvas elott. Tehat most, hogy rosszul leszek nem veszek be erre gyogyit. Nem akkor szedem, amikor elmeletileg kene. Baromira elalmosit egyebkent is, ez a kicsi adag is.
2020. ápr. 6. 12:18
6/14 anonim válasza:
Ez a beszélgetős terápia is nagyon jó. Alkalmazzátok minél gyakrabban. Foglald el az agyadat. Én matekoztam, verseltem,
2020. ápr. 6. 12:19
7/14 anonim válasza:
"hogy rosszul leszek nem veszek be erre gyogyit."
Ez butaság. A gyógyszereidet percre pontosan minden nap be kell szedni. Ez nem olyan, mint a fejfájás esetén egy algopirin. Naggggyon fontos a rendszeres szedés. 3 hónap mulva meggyógyulsz, és már az is csoda lesz. Tehát minden nap! És ez ne függjön a pillanatny állapotodtól. Én így jöttem ki a pánikbetegségből!
2020. ápr. 6. 12:26
8/14 A kérdező kommentje:
Igen, beszedem a gyogyszereimet, de minden nap ugyanakkor. Minden nap este veszem be a Xanaxot, meg akkor is, ha este semmi bajom, napkozben meg megorjit a szorongas. Igy ertettem.
2020. ápr. 6. 12:37
9/14 A kérdező kommentje:
De a Rivotrilt is ha beszedem este, masnap napkozben mar nem hat, ugye?
2020. ápr. 6. 12:48
10/14 anonim válasza:
A Rivotril nem álmosít. Engem úgy okított a doktornőm, hogy antidepi reggel ( mert kell a hajtás, feldobódás a munkába, tanulásba)a nyugtató meg este, hogy tudjál aludni. Olvasd el az Escitilt, mit ír erre javaslatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!