Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szabaduljak meg a...

Hogyan szabaduljak meg a szorongastol?

Figyelt kérdés
Hetek ota erosebb. Elviselhetetlen. Ha otthon vagyok tobbnyire semmi bajom, mert nem is gondolok ra. Az a baj, hogy allandoan ezen agyalok. A felelemerzet, az ijedtseg a legrosszabb, ebben az allapotban minden felzaklat. A testi tunetekkel meg nem is lenne bajom, izzad a tenyerem, eg a karom, futkarozik bennem a feszultseg, a forrosag, nagyon izgatott vagyok. Meg ha testileg le is tudom lazitani magam, az agyam porog tovabb es ujra visszaesek ebbe az allapotba. De a munkahelyemen szinte minden nap rosszul leszek. Nem kimondott panikroham, hanem inkabb szorongasos roham. Hozzateszem a napot mar igy kezdem, hogy na ma ugyan rosszul leszek-e. Gyogyszert szedek, de minimalis adagot, fel szem Escitilt es 0,25mg Xanaxot, mindkettot elalvas elott. Mit csinaljak? Nagyon el vagyok keseredve?
2020. ápr. 6. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Meditálás, relaxálás, jóga vagy bármilyen testmozgás jót tenne szerintem. Friss levegőn lenni vagy sokat szellőztetni.

Magnézium+B vitamin komplex is jó.

Sok friss gyümölcs, zöldség.

Esetleg keress egy pszichológust/pszichiátert, aki online is fogad. Neten több ilyen, akár önkéntes segítő honlapra bukkantam.

2020. ápr. 6. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mióta szeded az Escitilt? Mert az is okozhat ilyen panaszokat, sőt eleinte felerősíti a betegséged hasonló tüneteit is. Ahogy írod is, a tüneteid nem erősek, és nem véletlenül írt az orvosod ilyen kis mennyiséget a gyógyszereidből. Megkérdezheted az orvosodtól, hogy próbaképpen a xanax helyett lehetne e rivotrilt felírni. Nálam csodát tett.. A xanax is nagyon jó. Gyorsan hat, de fél óra alatt ki is ürül. Ezért pörög az agyad. Én pont így voltam, elmondtam a doktornőnek, és próbaképp írta a rivót. Nagyon bejött.. Egy telefont megér...
2020. ápr. 6. 12:15
 3/14 A kérdező kommentje:
Es amikor ramtor a panik? Mi a leggyorsabb megoldas, hogy elfelejtsem? Mert most szovatettem a kollegaimnak, hogy szarul vagyok, es elkezdtunk beszelgetni, el is mult. Abban bizok, hogy nem ter vissza.
2020. ápr. 6. 12:15
 4/14 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 6. 12:16
 5/14 A kérdező kommentje:

Masfel eve szedem az Escitilt. Hogy ha folyamatosan le vagyok kotve, szaz fele kell figyelni, akkor jo, akkor nem jon elo a szorongas. Ha ragondolok es probalom kiprovokalni, akkor sem birom. Viszont ha nincs semmi a munkahelyen, nincs feladat, unatkozok, akkor magatol is ramtor a szorongas ilyen erosen. Panikrohamom 3 volt osszesen, olyan 3 havonta, meg a gyogyszer szedese elott fel evvel volt az utolso.

En a Xanaxot ugy szedem, hogy elalvas elott. Tehat most, hogy rosszul leszek nem veszek be erre gyogyit. Nem akkor szedem, amikor elmeletileg kene. Baromira elalmosit egyebkent is, ez a kicsi adag is.

2020. ápr. 6. 12:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez a beszélgetős terápia is nagyon jó. Alkalmazzátok minél gyakrabban. Foglald el az agyadat. Én matekoztam, verseltem,
2020. ápr. 6. 12:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"hogy rosszul leszek nem veszek be erre gyogyit."

Ez butaság. A gyógyszereidet percre pontosan minden nap be kell szedni. Ez nem olyan, mint a fejfájás esetén egy algopirin. Naggggyon fontos a rendszeres szedés. 3 hónap mulva meggyógyulsz, és már az is csoda lesz. Tehát minden nap! És ez ne függjön a pillanatny állapotodtól. Én így jöttem ki a pánikbetegségből!

2020. ápr. 6. 12:26
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen, beszedem a gyogyszereimet, de minden nap ugyanakkor. Minden nap este veszem be a Xanaxot, meg akkor is, ha este semmi bajom, napkozben meg megorjit a szorongas. Igy ertettem.
2020. ápr. 6. 12:37
 9/14 A kérdező kommentje:

De a Rivotrilt is ha beszedem este, masnap napkozben mar nem hat, ugye?

2020. ápr. 6. 12:48
 10/14 anonim ***** válasza:
A Rivotril nem álmosít. Engem úgy okított a doktornőm, hogy antidepi reggel ( mert kell a hajtás, feldobódás a munkába, tanulásba)a nyugtató meg este, hogy tudjál aludni. Olvasd el az Escitilt, mit ír erre javaslatot.
2020. ápr. 6. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!