Nem tudok sírni. Ez lehet valamilyen mentális betegség?
El lehet felejteni sirni. Egy depresszios ismerosom meselte, hogy neki a terapia resze volt, hogy ujra megtanult sirni.
Az agykontrollhoz annyi koze lehet, hogy azzal onfegyelmet tanulhattal, es igy az erzelmek elrejtesere vonatkozo igenyedet jobban tudod teljesiteni.
De ez nem jo. Nem jo, hogy ennyire el akarod rejteni a bensodet mindenkitol. Dolgozz rajta, hogy tudjal sirni, ha kell, akar szakember segitsegevel.
Nálam hasonló a helyzet. Érzékeny embernek vallom magam, mégsem annyira, mint pl. a környezetemben élő emberek. Nagyon ritkán sírok, meghatódni filmen vagy ilyesmin, sztorin, nem tudok. Vagyis nyilván meg tudok, de nem szoktam sírni rajta. Nagyon ritka, amikor sírok. Az érzelmeimet a páromnak ki tudom mutatni, illetve a keresztlányomnak, 3 éves, előtte nem "rejtegetem" magam, nem is tudnám. Szerintem biztosan köze van az érzelemkimutatáshoz és az elfojtáshoz, bár szerintem az én esetemben az lehet a gond, hogy minimális az empátiám.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!