Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 16 éves transznemű lányként...

HannahUwU kérdése:

16 éves transznemű lányként semmilyen módon nem tudom elkezdeni a hormonterápiát? Muszáj 18-ig várnom?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 2. 14:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen kormánnyal lehet, hogy már akkor se.
2020. ápr. 2. 14:30
 2/12 anonim ***** válasza:
29%
szerencsére igen,addig még sok víz lefolyik a Dunán!!!
2020. ápr. 2. 14:30
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Igen. Várnod kell.
2020. ápr. 2. 14:34
 4/12 anonim ***** válasza:
31%
Addig még megjöhet az eszed..
2020. ápr. 2. 19:57
 5/12 anonim ***** válasza:
11%
Muti magad
2020. ápr. 2. 19:58
 6/12 anonim ***** válasza:
31%
Na igen 2 év alatt még tényleg meggondolhatod magad. Mert nem bántásból, de hiába varratod át magad, akkor sem leszel sosem a másik nem 100%-os képviselője. Fogadd el inkább önmagad.
2020. ápr. 3. 02:01
 7/12 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem ezt gondold át, mert később még bánhatod. Tinédzser dolog is lehet. Várj addig amíg majd nem tombolnak a hormonok, és ha be állták egy normális szintre, lehet, hogy el is felejted, nem utolsó sorban szüleidre is gondolj, hogy mit szólnának hozzá. Meg a menzesz, attól hogy hormonokat szedsz attól még ugyanúgy lány leszel. A dnst nem lehet megváltoztatni. Az vagy aminek születtél és az is maradsz életed végéig. Jobb ha ebbe bele törődsz
2020. ápr. 4. 12:58
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

18 éves korodtól tudsz olyan pszichiáteri és pszichológusi szakvéleményt szerezni, ami szükséges a hormonterápia elkezdéséhez. A hormonterápia elkezdéséhez még kellenek midenféle vérvizsgálatok és ultrahang vizsgálat (hogy nincs-e a hormongyógyszer szedésének kizáró tényezője). Azokat szerintem 18 év előtt is meg lehet csinálni, bár a vérképnek, meg az ultrahangnak is frissnek kell lennie viszonylag, de abba szerintem nem kötnek bele, hogy mondjuk 17 év 11 hónaposan csináltad. Viszont a pszicho szakvélemények csak betöltött 18. életévvel érvényesek.

Van még rá 1-2 éved (nem tudom pontosan hogy 16 éves és hány hónapos vagy), addig járj utána a dolgoknak, gondold át, hogy mennyire valós a transzneműséged. A gyakori helyett inkább a fb-os transz csoportokat ajánlom tanácsadásra (pl. transz zóna).

Azokra meg ne hallgass, akik azt mondják, hogy törődj bele, meg nem lehet változtatni, meg, hogy sose leszel teljes érékű nő. Nőként élek, nőként ismer el a társadalom és senkinek nem jut eszébe megkérdőjelezni, hogy mégis milyen nemi szervvel születtem vagy milyen nemi kromoszómáim vannak.

2020. ápr. 4. 14:38
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos igen, megerősítem, amit az utolsó írt. Legfeljebb feketén tudnád elkezdeni, de az egyrészről illegális, másrészről meg nagyon veszélyes, ki tudja, mi van benne.

A „meggondolhatod magad” és „soseleszeligazinő”-kommentelőket kérdezném: 16 éves, nem kisgyerek, kialakult az identitása, egy pár éve biztosan érzi, hogy nem jó neki így, mert eljutott idáig és nekem eléggé biztosnak tűnik a dolgában. Annak ellenére kitart emellett, hogy mindenki azt szajkózza körülötte, hogy majd biztosan meggondolja magát és hogy sosem lesz igazi nő. Komolyan azt gondoljátok, hogy abban a 2 évben majd történik valami, hogy varázsütésre egyszer csak azt fogja mondani, hogy ja bocs, mégse vagyok nő, meggondoltam magam, pasi vagyok? Ti nem vagytok transzok, nem tudjátok, mit érez egy transznemű ember, úgyhogy nagyon szépen megkérlek benneteket, hogy ne okoskodjatok és ne próbáljátok lebeszélni, mert úgysem fog sikerülni. Ezek a „fogadd el magad”-típusú hozzászólások a legkárosabbak. Nem is tudjátok, mekkora kárt okoztok azokban a transzokban, akik ezeket olvassák...

2020. ápr. 5. 20:21
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

En feketen kezdtem szedni amikor fiatal voltam, de 18-on tul voltam akkor is.

Es ha te olyan vagy mint en voltam a te korodban, hogy teljes transition-re van szukseged akkor a helyedben varnek a hormonnal egy kicsit. Azert mondom ezt, mert egy ev hormon kell altalaban az SRS-hez es egy ev hormon utan en mar teljesen megbolondultam mutet nelkul. Az antiandrogen is hihetetlen rossz hosszu tavon, es mutetet nem lehet csinalni 18 ev alatt semmikepp, szoval ha most elkezded a hormont akkor szerintem egy ev utan meg fogsz bolondulni es nem fogsz tudni SRS-t csinaltatni :)

Azokkal meg tenyleg ne torodj akik meg akarjak mondani neked, hogy ki vagy. Jobb ha hozzaszoksz a verbalis alazashoz mert az sose fog veget erni sajnos, az atlagember imad transz noket bantani manapsag meg mindig sajnos.

32 eves post op transz vagyok

2020. ápr. 7. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!