Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Transznemű nőknek mennyibe...

Transznemű nőknek mennyibe kerül az első év? Orvosi látogatás, hormonterápia, egyéb kiadások?

Figyelt kérdés

Mennyire függ ez attól, hogy ki vidéki?

Ha esetleg valaki vidéki, akkor tud találni közeli vidéki, hozzáértő szakpszichiátert, szakpszichológust, vagy pedig érdemes Pesten keresgélni?

Nagyjából hány magánorvoson kell végigmenni ahhoz, hogy minden szükséges papír meglegyen, és semmi akadálya ne legyen a hormonterápia elkezdésének? Ezeknek mennyi az egyenkénti költsége?

Nyáron szeretnék elkezdeni mindent, és szeretném tudni, hogy mennyi pénzt érdemes összegyűjtenem, félretennem, hogy biztosan ne maradjon félbe a folyamat.

2020. febr. 29. 13:08
 1/1 harminezer oxigén ***** válasza:
100%

Szia!

Ez sok mindentől függ, ha TB-s orvosokhoz mész akkor olcsóbb de, lassabb, időpontok, várakozás stb., ha magánba akkor gyorsabb de, drágább.

A magán dokik árai eléggé eltérőek, ezt egyenként kell megnézned hogy mi mennyi. Azt hogy ezek a dokik foglalkoznak-e transznemű emberekkel azt telefonon tudod megérdeklődni, nekem is a harmadik klinikai szakpszichológus mondta hogy foglalkozik a témával és járhatok hozzá a szakvélemény miatt, itt vidéken.

Én kevert módon intéztem a dokikat (részben TB-s, részben magán)

A HRT megkezdéséhez még kelleni fog egy sor vérvizsgálat, azt az endokrinológus majd megmondja hogy pontosan milyeneket fog kérni, azt hogy ezeket TB-s formában mennyire lehet elintézni azt nem tudom én magánban intézem, nézz körbe a neten hogy lakhelyed közelében milyen lehetőségek vannak magán laborok terén, az árak itt is eltérőek.

Azt tudom javasolni hogy, a pszichiátert és a klinikai szakpszichológust kezd el intézni még most, mert egy rendes, lelkiismeretes szakember nem fogja csak a két szép szemedért kiállítani az F64.00-ás szakvéleményt és néhány alkalommal el kell menned hozzá, én fél évig intéztem ezt a két szakvéleményt. Az urológus szakvéleménye lényegében egy szakvizsgálat és UH-vizsgálat.

Én jövő hónapban kezdem a HRT-m, ennek a költsége meg attól függ hogy milyen készítményeket, milyen dózisban ír fel a doki (ez pedig a genetikai és egyéb vérvizsgálatok eredményeitől függ.)

A 60-szemes Androcur ára pl.: 18000 Ft, a 28 szemes Estrimax 1300 Ft körüli, a 28-as Estrofem 1600 Ft körüli, ezeket szokták leggyakrabban felírni (az árakat a [link] oldalon találtam) ezen felül még lehet hogy fel fog írni egyéb gyógyszereket is pl.: folsav, vitaminok stb.

Ott vannak még a "járulékos költségek" is, szőrtelenítés (a jövőbeni SRS-hez szükséges az intim terület teljes végleges szőrtelenítése), fodrász, kozmetikus stb, ruhatár csere és még sorolhatnám.

Remélem tudtam segíteni.

Puszi.

2020. márc. 1. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!