Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek elmenni pszichológushoz....

Kazumi-senpai kérdése:

Félek elmenni pszichológushoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már sokszor érzékeltem magamon egyes személyiségzavrok tüneteit és meg szeretném tudni,hogy tényleg baj van-e velem,de félek elmondani az anyámnak,hogy a járvány után elmennék egy pszichológushoz.Mit kéne tennem?

2020. márc. 24. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Elmenni pszichológushoz.
2020. márc. 24. 11:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Van 2 hónapod bátorságot gyűjteni. De azért fura, anyukád nem észleli a bajodat, te pedig kiskorúként diagnosztizálsz?
2020. márc. 24. 12:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát régóta érdekel a pszichológia és mindig is megbízható forrásokból próbáltam informálódni.Anyám meg valószínüleg azért nem veszi észre,mert nem negyon foglalkozik velem és soha nem hallgat meg.Meg már hozzászoktam,hogy 'normálisnak' kell tettetnem magam az osztálytársaim és az egész iskola előtt.
2020. márc. 24. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de ha ilyen anyukáddal a kapcsolatod nem fog komolyan venni. És ha még sikerül mások előtt tettetni magad nem lehet olyan nagy baj. Aki igazán beteg az nem tudja leplezni.
2020. márc. 24. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát szerintem kettő lehetőség lenne a hasznos:

1. Összeszedni a bátorságodat, és elmondani anyukádnak, hogy szívesen elmennél pszichológushoz.

2. Ha a felső nem valósítható meg, akkor elmenni anélkül, hogy tudna róla.

Nyilván optimális az első megoldás lenne, de azért írtam le a másodikat, mert voltam ilyen helyzetben. Innen tudom, hogy az utolsó kommentelőnek nem feltétlenül van igaza (nálam gond volt, és nem látta senki, mert senkit nem érdekelt), én végül a helyi ingyenes pszichológushoz mentem (ha ez nem változott azóta, akkor mindenki el tud menni akár ingyen is, ha ott lakik, ahol be van jelentve).

Ennek ellenére tanácsolom, hogy próbáld összeszedni a bátorságod, és elmesélni anyukádnak, hogy mit szeretnél.

Nekem a pszichológus segített végül vele is nyíltabban kommunikálni (első körben csak azt mertem bevallani, hogy voltam, aztán már azt is, hogy miért), de természetesen az alap problémákon is sokat dolgoztunk. Azért merem ajánlani (ha máshogy nem megy) a "sunnyogós" megoldást, mert lehet, hogy a kezelés segíteni fog abban, hogy ne akard többé eltitkolni előle.

Illetve (picit még az utolsóra reagálva)... nem csak akkor kell elmenni pszichológushoz, amikor már tényleg baj van. Ha nem érzed magad teljesen komfortosan a bőrödben, akkor menj el nyugodtan, együtt megtaláljátok az okát. Veszíteni nem veszíthetsz (kivéve, ha kifogsz egy rossz pszichológust, de kívánom, hogy ne így legyen), maximum feljavítotok valamit az életedben, ami nagy segítséget jelent később számodra. Ha megvan a késztetés, akkor érdemes elmenni. :)

(Azért szerencsére a személyiségzavaros öndiagnosztizálások nem szoktak pontosak lenni, viszont az, hogy ilyeneket keresel, szintén jelez valamit, merem tanácsolni, hogy menj el pszichológushoz.)

2020. ápr. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!