Mit tegyek, ha kezdek teljes letargiába esni? 18/L
Sokadik napja itthon vagyok - ahogy mindenki -, próbálok készülni az érettségire, de nem megy. Túl sok minden nyomja a fejem.
Kezdjük ott, az sem biztos, hogy májusban le fogok érettségizni, így meg elég rossz készülni a kb. semmire, motiválatlan vagyok - ahogy mindenki. Ettől függetlenül csinálom a dolgom, tanulok rendesen, de úgy érzem, olvasom az anyagot és kimegy a fejemből.
A szüleim teljesen bepánikoltak a vírus miatt, nem azért mert félnek a megfertőződéstől, hanem mert komoly veszélybe került a munkájuk. Home officeban dolgoznak jelenleg, anyukám egész nap a laptopja előtt ül és idegesen gépel, apukám meg magába zuhant, hogy nem fog tudni pénzt keresni, miből fogunk megélni.
A testvérem mentálisan alapból instabil, hát mondanom sem kell, rátett egy lapáttal a mostani helyzet. Ki sem mozdul a szobájából, csak idegeskedik, hogy gazdasági világválság lesz ésatöbbi, és ha próbálok vele beszélni, rögtön leint, hogy az én problémáim aprók ahhoz képest, amire számíthatunk a következő években. Én ezt megértem, de kérdezem én, akkor most dobjam el az egész jövőm? Nem is az elmaradt ballagás vagy bankett miatt sírok, bár nyilván az is fáj, de jobban aggódom hogy mi lesz a családommal például.
Nem tudok koncentrálni, nem is motivál semmi, hogy tanuljak. Ha a szüleim nem fognak tudni pénzt keresni az elkövetkezendő időben, ki sem fogok tudni menni egyetemre külfödre ősszel, ami az eredeti terv volt. Arról nem is beszélve, hogy még visszajelzést sem kaptam az egyetemektől, mert nem működnek jelenleg. A lelki állapotom borzalmas, senkire nem számíthatok, senkinek nem mondhatom el a gondjaim, egyedül a barátomnak, akivel viszont most nem tudok találkozni. Vele is elterveztük az egész nyarat, aminek a nagyobb része most borulni fog. A barátaim látszólag nem veszik komolyan a helyzetet, otthon szórakoznak. Illetve aki miatt ténylegesen aggódom, a nagymamám, aki eleve nagyon beteg (rákos).
Egyszerre vagyok szomorú, ideges és üres. Tudom, rengetegen éreznek így a karantén alatt, nem panaszkodni akarok vagy sajnáltatni magam, hanem tanácsot kérni. Amit gyomorgörcs nélkül meg tudok tenni, az sorozatnézés, és ez hihetetlenül fáj, mert alapból egy produktív embernek tartom magam. Imádok olvasni, futni, de úgy érzem, ilyen lelkiállapotban nem tudok.
Nagyon sajnálom:(
Remélem hamar találsz új állást!
Köszönöm a választ!
De sajnos pont ettől tartok, közel sem lesz minden rendben.
Túl leszünk rajta. Kínában már a végén vannak, nyitnak a gyárak... Keress cikkeket és videókat Kínáról és látni fogod, hogy meg lehet oldani.
Kínában már három napja nincs új hazai fertőzött
Kína bejelentette, túl vannak a koronavírus-járvány nehezén
A kiújulása miatt aggódnak világszerte, de gondolom erre ügyelni fognak a kínaiak is.
'Don't worry be happy!'
Az a baj ezzel a helyzettel, hogy sajnos semmit nem tudsz vele tenni mint, hogy végignézed ahogy szépen lassan lezajlik. Csináld azt amit mondanak neked. Amit a lelkiismereted diktál.
És ne aggódj a jövő miatt. Jelenleg semmi nem biztos, de mivel semmit nem lehet előre látni, csak ok nélkül idegeskednél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!