Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotril jó szorongás ellen?

Rivotril jó szorongás ellen?

Figyelt kérdés
Ha nagyon szorongós, depressziós hangulatom van, akkor arra jó a Rivotril? Szóval ha nem rendszeresen szedem, csak akkor, ha szorongásos tüneteim vannak, akkor pl ha egy 0.5 mg-osat beszedek, az mennyire segít?

2020. márc. 14. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Még ha orvos is írja fel, kezelés nélkül nem ér semmit. Csak függő leszel tőle egy életre.
2020. márc. 14. 20:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Milyen kezelés?
2020. márc. 14. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Beszéld meg az orvosoddal, az ő dolga, hogy eldöntse ki szedjen gyógyszert, illetve mennyit.
2020. márc. 14. 20:10
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Doki írta fel? Segít persze minden fajta nyugtató szorongásra. A Xanax 0,25-ös nem lenne elég 1/2 szem? Az nem olyan erős.
2020. márc. 14. 20:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Az orvos mondta, hogy "ha szorongok akkor kapjak be 1-2-t"

Szóval nem rendszeresen, csak ha éppen rámjön a szorongás

2020. márc. 14. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A nem rendszeresből majd rendszeres lesz. Mindig van olyan helyzet ami miatt lehet szorongani. Én így lettem súlyos függő. Vigyázz vele!
2020. márc. 16. 10:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Vigyázok!
2020. márc. 16. 10:46
 8/9 anonim válasza:

szorongásra nem gyógyszert kell szedni, de te tudod. Van három másik módszer ami segít.

Persze egyik sem fog azonnal hatni.

de te választasz.

2020. márc. 20. 12:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Meg van sok módszer, ami nem segít. Én is túl voltam már több év pszichoterápián, autogén tréningen (hosszú hónapokig rendesen csináltam), mégis pszichiátria és gyógyszer lett a vége.

Nem lettem függő, letettem több éve mind a négy gyógyszert. Pszichoterápia és rengeteg változás nélkül nem ment volna, de ha előbb választom a gyógyszert, talán előrébb tartanék ma. Mondjuk nem panaszkodom, nagyságrendekkel jobb az életminőségem mint előtte.

Addig jó, amíg nem kell gyógyszer, de ha azt érzed, hogy csak rosszabb és rosszabb lesz, akkor nem kell megvárni a legrosszabbat. Én is inkább Xanaxot vagy Frontint (tehát alprazolamot) szednék Rivotril helyett, mert simán lehet elég az is. Vagy ha jobban vagyok, akkor valami vény nélkül kapható cuccot, ami persze semmit nem ér, ha nagyon szarul vagyok.

Azóta mi a helyzet? Remélem, minden rendben! :)

2021. márc. 21. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!