Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni a stressz...

Mit lehet tenni a stressz okozta hányinger, öklendezés ellen?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tudom elkerülni a stresszt kiváltó helyzetet.

Alacsony a stressz tűrőképességem? Növelhető?

Úgy vettem észre, hogy a gyomrom is elég gyakran ég stresszes helyzetben.

Szorongó alkat vagyok.

2020. márc. 2. 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Görcsoldó, nyugtató teák, és fizikálisan megerősödni. Küzdő-önvédelmi sport/futás stb. Az már hozza magával a szellemi erőt is.
2020. márc. 2. 08:57
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

Ha bírod, akkor Ca-500-as tabletta, vízben feloldva. Ne vidd túlzásba, mert a vesének nem tesz jót, ha túl sokat iszol, de ha nagy stresszben vagy, egy nap egy adag (főleg akkor, amikor nagyon erős a hányinger) nagyon jó.

Az alacsony sztessz-rűképességen egy jó pszichológus sokat tud segíteni, de jobb volna, ha kerülnéd a stressz, ahol csak lehet. Márpedig lehet.

2020. márc. 2. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
23%
Tüneti kezelés a savcsökkentő lehet, a refluxos panaszok enyhitesere
2020. márc. 2. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

Javítani kell a stressztűrő képességet, pl. relaxációval.

https://www.youtube.com/watch?v=EfMA04nU2Fo&t=657s

2020. márc. 2. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Keress egy jó kineziológust!
2020. márc. 2. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
a #3-as miert lett lepontozva? A stressz gyomorsavat termel, aminek kovetkezteben elofordulhatnak refluxos tunetek,a gyomoreges amit a kerdezo irt pontosan ilyen. Nekem is volt ilyenem, sot en naponta hanytam is, kaptam pantoprazolt es jobban lettem valamennyivel. Ha tovabba is vannak ilyen tuneteid savcsokkento mellett, akkor ajanlott erosen a pszichologus, esetleg pszichiater aki tudna gyogyszert is felirni. 17/L
2020. márc. 4. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
29%

Relaxációt meg kell tanulni. Autogén tréning sokat segít. Plusz tudatosan növeld a tűrőképességed. Én is nagyon stresszes voltam mindig, minden hülyeségen depiztem meg izgultam. Aztán kiderül, hogy van egy betegségem és onanntól kezdve minden másodlagos lett. Nem stresszelek már minden hülyeségen ellenben pánikrohamaim vannak a betegség miatt :'D. Szóval ne hagyd idáig romolni és tartsd szem előtt, hogy semmin sem érdemes izgulni, mert semmi sem fontos. Amíg egészség van, minden más megoldható.

PS: nekem szintén az öklendezés és émelygés jelen van bizonyos időszakokban, mint egyfajta enyhébb pánikroham. Nekem ami bevált, tantum verdét fújok a torkomba, doritricint szopogatok. Ettől lezsibbad kicsit az ember torka és elmúlik az öklendezés. (Tudom nem egészséges, nem jó fölöslegesen ilyen gyógyszereket szedni. Viszont pl egy vizsgán rohadtul nem lenne jó ha megkéne állni az öklendezésem miatt, szóval ilyen esetekben én ezt igenis használom és bevált.)

2020. aug. 15. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!