Egyedül van esély kijönni a drogfüggőségből?
Ilyen speednek eladott dizájner drogokat használok heti szinten, de amikor van rá lehetőségem pl heroint, vagy más komolyabb szereket is nyomok.
17 éve vagyok drogfüggő, de az első évek fűvel kezdődtek, és kicsivel több mint 7 éve használok intravénásan szereket.
Amióta lövöm magam azóta teljesen működésképtelen vagyok az életben, mivel nem tudok tartósan dolgozni sehol.
Egyedül próbálkoztam azzal hogy leállok a drogozással, és ezért az utóbbi 8 évben zen meditációt gyakoroltam..
Csakhogy most a sok-sok évnyi gyakorlás után rájöttem hogy nem fogom elérni a megvilágosodást, amitől azt vártam hogy sikerül megváltoztatni vele a személyiségem.
Most összetört bennem minden, hiszen az egyetlen "út" amitől a megváltást reméltem eltűnt - és azóta magam alatt vagyok, várom a megmentő halált.
35 éves vagyok a szüleimmel élek, elköltözni innen nem tudok.
Rehabra, és más emberek közé, csoportokba, ilyesmi, biztosan nem megyek.
Van rá még esély szerintetek hogy egyedül sikerüljön itt leszoknom - vagy nem marad más mint hogy abban reménykedjek hogy minél előbb vége lesz?
Jó hallani felőled! Lehet hogy te ezt érzed, hogy nem jutsz előrébb, de hidd el nekem igenis előrébb vagy már most. Te felismerted, hogy ez neked nem jó így, és próbálsz, teszel, akarsz valami mást. Csak még nem tudod, merre, nem vagy biztos ebben, meg azt hiszed hogy ez nekem ugyse megy. Tudom nagy szavak ezek, és az eddig történtek mind azt fogják mutatni hogy nincs kiút. Én is ezt szoktam mondogatni anno, hogy "oké ezek szép gondolatok, de harminc x éve nem így történnek a dolgok, most mi bánat változna, a múlt is engem igazol minden szarral!? " Úgy érzem ha ezt el tudja valaki engedni, és rájön- beismeri hogy nem volt jó az út, hogy voltak benne hibák, akkor tud másképp cselekedni. Épp ez a fajta gondolkodás tett engem is oda ahol voltam. Ezeket a régi dolgokat el kell engedni, mert ezek nem szolgálták a javadat. Megint csak elcsépelt igazság hogy fejben dől el minden. Igen. Nekem rengeteg időbe tellett, segítséggel talán megspórolhattam volna sok sok időt. De te is tudod, milyen nehéz ebbe bevonni akárkit is..
Mindenkinek más kell ahhoz hogy észhez térjen. A haláltól való félelem nem mindenkinél vált ki olyan dolgot, hogy effektív változtatásokat tegyen. Sőt. Azért persze nyomasztó és bennem önsajnálatot, még több depressziót okozott ez az egész téma. És igen én is jobban féltem az élettől. Nem hittem hogy tudok létezni szer nélkül. Hogy tudok olyat érezni, hogy tudok normális életet élni, hogy akarok-e?? Nagyon sokat foglalkoztatott az hogy véget vetek az egésznek.. ma már csak mosolygok rajta, annyira távolinak tűnik.
Ami fontos szerintem:
A múltat nem tudod megváltoztatni, nem ez a sorsod. Amíg a múlttal definíálod magad, fenn áll a veszély.
Az első időszak lesz a legnehezebb. Sok baráttól, vagy ismerőstől le kell hogy válj. Anélkül nem megy. Sok lesz a kísértés. A legváratlanabb pillanatban jöttek a hívások. Át kell szervezni az életet, a rutinokat. Gyerekesen hangzik, de létszükséglet. Jó ha vannak fűszálak, amibe tudsz kapaszkodni. Emberek akikben megbízol, akinek elmondod, leírod. A fű, és egyéb legál, fél-legál kiegészítők segíthetnek. Azért mértékkel. A meditálás is nagyon jó út. Annyi hogy ezek mankók, az igazi változás benned fog lejátszódni, magukban nem segítenek. Ha van visszakacsintás, ne fordulj be miatta.
Ha van rá bármi mód hogy elköltözz... ne gondolkozz rajta tedd meg. Szerintem nálad ez is belejátszik a nagy képbe. Jót tesz a légkörváltás, az biztos. Tudom a lehetőségek mindig korlátozottak. Elkezdted szerintem, csak ne állj meg. És ne kattogj sokat a múlton. Az átfordulás egyszer csak jön (benned), igen siethetne picit, türelem kell hozzá. Kitartás! ;)
Szia! Ha nem szeretnél csoportos Terápiák on részt venni nem kötelező, nem tudom hogy hol élsz, de biztos Budapesten is van ilyen hogy drogambulancia! Nem kell csoportban dolgoznod, egyetlen egy ember próbál a segítségedre lenni, sőt ha felkeresed a Baktista szeretet szolgálatot, van lehetőséged olyan szolgáltatást igénybe venni, hogy ki sem kell mozdulnod a lakásból, a szociális munkás megy hozzád! Remélem megoldódnak a problémáid!
Üdv:
Egy szociális munka szakos hallgató, aki kábítószerfüggőkel szeretne foglalkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!