Mit tegyek, hogy ne legyen pánikrohamom a buszon?
Figyelt kérdés
December óta járok egy suliba ami 1 órányira van az otthomomtól, így busszal járok be minden nap. Nem volt semmi baj az első két hónapban. Pár hete egyik reggel pánikrohamom volt a buszon. Felszálltam és nem volt ülőhelyem. Nem lenne ezzel semmi baj, sokszor álltam már a buszon. Viszont most egyre jobban nyugtalanított a sok ember körülöttem és a meleg. Először azt éreztem alig kapok levegőt. Sok ember kis helyen kevés a levegő..gondoltam nincs baj máskor is volt ilyen. Egyre rosszabb lett. Körülnéztem és a tudat, hogy be van zárva az ajtó és nem szállhatok le akármikor, megijesztett. Egyre jobban szorongtam és elkezdtem szédülni. Panikoltam és le akartam szállni. Azután lenyugtattam magam de 10 perc múlva újra előjött. Le is szálltam és megnyugodtam. Azután már nem mertem felszállni a buszra és hívtam tesómat jöjjön értem. Otthon lepihentem és nem volt semmi gond. Azon a héten nem volt ilyen de a következő héten újra rohamom volt. Pedig ültem és a buszon se voltak sokan. Most már rendszeressé vált és már felszállni se merek a buszra. Holnap újra mennem kell suliba és ha már belegondolok abba, hogy buszra kell szállnom azonnal szorongni kezdek. Mit tegyek hogy elmúljon? Próbálom nyugtatni magam és kipróbáltam már azt is, hogy szembe nézek a félelmemmel és buszra szállok de nem bírtam ott maradni... mit tanácsoltok?2020. febr. 23. 21:40
1/5 anonim válasza:
Próbáld meg elterelni a figyelmed, hallgass podcastet Spotifyon, kifekezetten podcastet, mert a beszéd lefoglal, van véleményed a témával kapcsolatban, eltereli a figyelmed.
2/5 anonim válasza:
Ez jó rövid távon, de szorongsz, fel kell ismerni az okát, és pszichológushoz menni, aki relaxációs technikákat is tanít neked. Csak odafelé vagy visszafelé is van? Stresszel a suli?
3/5 A kérdező kommentje:
Elöször csak odafele. Most már visszafele is... igen őszintén szólva stresszelek a suli miatt kicsit...talán emiatt lehet?
2020. febr. 23. 21:51
4/5 anonim válasza:
Háziorvosnak mond el a problémádat. Ad beutalót pszichológushoz, vagy az idegosztályra.
5/5 anonim válasza:
Persze, hogy amiatt. Mért stresszelsz az iskola miatt? Nem tudod teljesíteni a követelményt? Mit tanulsz? Érdekel?
Aki az idegosztályra küld, azt felvilágosítom, hogy nincs ilyen, hogy idegosztály, neurológia van, és a pszichés problémákkal baromian nem oda kell menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!