Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha napi 4-6 órát hanyatt...

Ha napi 4-6 órát hanyatt fekszem mozdulatlanul - az okozhat valamilyen fizikai problémát?

Figyelt kérdés

Éjszakánként általánosan hason fekve alszom kb napi 10-11 órát.

Napközben kb 1 órát sétálok, és ezenkívül egy ágyon fekszem mozdulatlanul van hogy 6 óránál többet is. Ez így eddig sosem sikerült, de jópár éve zen meditációt gyakorolok - és most sikerült elérnem az üresség állapotát. Ez az állapot annyira megtetszett hogy napok óta csak fekszem, és figyelek. 35 éves vagyok

Mivel még messze érzem azt hogy elérjem a megvilágosodást, azért most úgy tervezem még legalább egy hónapig ezt akarom csinálni.

Szóval 1 hónapig éjszaka az ágyban alszom hason, majd a nap jó részét ébren, csukott szemmel, szinte minimális mozgással háton fekve tölteném..

Ebből lehet valami baj?

(Arra emlékszem a régi emberek amikor meg van fázva valaki azt szokják mondani hogy ne nagyon feküdjön az ember sokáig hanyatt, mert a tüdejébe mehet valami folyadék vagy ilyesmi..) Ez vajon tényleg így van? Vagy csak akkor ha beteg valaki?

Van olyan határ, vagy időtartam amikor már nem egészséges hogy folyton fekszik az ember?

2020. febr. 5. 16:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

# 10

Ez a kérdés szempontjából egyáltalán nem fontos. Azért írtam le hogy nagyjából mit csinálok egy nap, hogy látható legyen h kb mennyit mozgok egy nap..

2020. febr. 6. 07:38
 12/14 anonim ***** válasza:
57%
Attól még érdekel, mert szeretnék én is egész nap henyélni.
2020. febr. 6. 07:47
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
Én is van, hogy ennyit fekszem, mert itthonról dolgozom a laptopon és így a legkényelmesebb. :D
2020. febr. 6. 11:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mentális egészség" -most látom, hogy ide írtad a kérdést. Ha mozgássérült, vagy egyéb fizikai testi problémával küzdő vagy, akkor jogos lehet ez a 24/21 fekvés. Ha nem, akkor ártalmasnak tartom.

Gondolkodni csak függőleges gerinccel lehet - erről, hogy miért, 100 oldalt tudnék írni, de persze nem teszem, a gyakori nem akadémiai értekezés. Persze a továbbiakban arról sem adtál információt, hogy mit dolgozol, milyen kapcsolatban vagy embertársaiddal, akikkel beszélgetni kell, tehát két eset van:

1. olyan munkád van, amihez gondolkodni, beszélni és megoldásokat megvitatni kell, vagy 2. főhivatású meditáló -meditatőr - vagy.

Így tehát a Te valódi helyzetedet Te ismered, és annak fényében meg tudod adni magadnak a korrekt választ.

2020. febr. 7. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!