A pszichoterápia tényleg ennyire durva lesz?
A pszichiáterem javasolta a pszichoterápiát a kezelés mellé (közepes depressziós epizód, szociális fóbia, nem meghatározott szorongás). Ma voltam a pszichológusnál és meséltem neki magamról, valamint elmondtam neki azt a dolgot, ami jelenleg legjobban bánt és tanácsot kértem tőle. Eléggé nyers volt, kicsit lecseszésnek éreztem a dolgot. Mondott pár hasznos dolgot is, de most inkább érzem magam elveszettnek, mint mielőtt elmentem volna hozzá. Azt mondta, hogy a terápiát ne egy kellemes sétának képzeljem el a napsütésben, hanem inkább úgy, hogy a kiba**ott Mount Everestet kellesz megmászni. Ezt szó szerint így mondta. Azt is mondta, hogy ő nem fogja nekem megmondani mit csináljak, erre ne is számítsak. Pénteken megyek újra, egyelőre még tart az "ismerkedés" és ez olyan 4-5 alkalomig fog is, de pénteken már valami tesztalpot is fog adni, amit majd otthon kell kitöltenem. Aztán a 4-5 alkalom után megbeszéljük majd mit akarunk elérni és ehhez milyen terápia kellesz.
Akinek van ebben tapasztalata írna róla, hogy mire számítsak?
Nekem az tűnt a viselkedésedből furának hogy a tanácsát kérted.
Ne tedd!
Ha mond hasonlót az egy dolog, de ne kérd. Mondd azt, hogy nem tudod mit tegyél. Ennyi.
Egyébként különböző terápiák vannak.
Nem tudom, ez az itt lèvőknek nem tűnt fel????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!