Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichoterápia tényleg...

A pszichoterápia tényleg ennyire durva lesz?

Figyelt kérdés

A pszichiáterem javasolta a pszichoterápiát a kezelés mellé (közepes depressziós epizód, szociális fóbia, nem meghatározott szorongás). Ma voltam a pszichológusnál és meséltem neki magamról, valamint elmondtam neki azt a dolgot, ami jelenleg legjobban bánt és tanácsot kértem tőle. Eléggé nyers volt, kicsit lecseszésnek éreztem a dolgot. Mondott pár hasznos dolgot is, de most inkább érzem magam elveszettnek, mint mielőtt elmentem volna hozzá. Azt mondta, hogy a terápiát ne egy kellemes sétának képzeljem el a napsütésben, hanem inkább úgy, hogy a kiba**ott Mount Everestet kellesz megmászni. Ezt szó szerint így mondta. Azt is mondta, hogy ő nem fogja nekem megmondani mit csináljak, erre ne is számítsak. Pénteken megyek újra, egyelőre még tart az "ismerkedés" és ez olyan 4-5 alkalomig fog is, de pénteken már valami tesztalpot is fog adni, amit majd otthon kell kitöltenem. Aztán a 4-5 alkalom után megbeszéljük majd mit akarunk elérni és ehhez milyen terápia kellesz.

Akinek van ebben tapasztalata írna róla, hogy mire számítsak?

2020. jan. 29. 19:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rajtad áll a dolog,ha partner vagy és a gyógyúlásod a legfontosabb akkor merj lépni.Biztosan nehéz lesz,de elkezdeni nehéz.Jobb egész életedben szorongani stb?Ne az orvostól várd a csodát,TE is tegyél érte!Sport,könyvtár,parkba elmenni,sétálni valahol stb.Menj el egy boltba és hallgass zenét.Tudom nehéz. Kitartást és jobbulást kívánok!Remélem valamilyen szinten tudtam segíteni
2020. jan. 29. 20:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen parten vagyok mindenben, amit az orvosok mondanak, ugyanis azért fordultam hozzájuk, mert szeretnék változtatni ezen az állapoton. Nem tőlük várom a csodát, csak gondoltam más (is) volt már hasonló helyzetben és tud mondani valami okosat.
2020. jan. 29. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az tűnt a viselkedésedből furának hogy a tanácsát kérted.

Ne tedd!

Ha mond hasonlót az egy dolog, de ne kérd. Mondd azt, hogy nem tudod mit tegyél. Ennyi.

2020. febr. 5. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként különböző terápiák vannak.

Nem tudom, ez az itt lèvőknek nem tűnt fel????

2020. febr. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!