Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire megbízható egy...

Mennyire megbízható egy ingyenes pszichológus?

Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan, hogy van ez, mert még nem kérdeztem utána egyáltalán, csak itt olvastam meg egyszer-kétszer hallottam, hogy lehet ingyen is járni a TBből pszichológushoz... Nekem nincsenek hatalmas problémáim, csak vannak olyan gondjaim amik zavarnak és szeretnék szakemberrel beszélni róluk, viszont nem érzem azt, hogy ez megérne nekem nem tudom hányszor 10 órát és óránként 5-6000 vagy még több forintot. Szóval most ezen gondolkozom, de mennyit tud segíteni egy ilyen pszichológus? Megéri egyáltalán elmenni vagy pórul járok úgyis és nem segít sokat? Van valakinek ilyen tapasztalata vagy hallott ilyenről valamit?
2008. nov. 19. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Ha valakinek mentalis problémái vannak, ideggyógyászatra kell bejelentkeznie.Az orvos dönti el, hogy a beteg, milyen phszichés zavarokkal küzd, s ez alapján utalja át, a pszichiátriára.Az orvos a beteg kikérdezése, s a beteg kérése alapján dönt, hogy igen, pszichológus kell a therápiához.Teljes egészében megbízható, s ajánlom, tapasztalat.Üdv.
2008. nov. 19. 18:55
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi.. háziorvos is tud ilyenben segíteni? úgy tervezem, hogy holnap elmegyek hozzá érdeklődni...
2008. nov. 19. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Én voltam tb-s pszichiátrián v pszchihologusnál, már nem is tudom melyik volt..bementem....el kellett daráljam 10perc alatt, h mi a bajom....ő bambult...majd felírt egy havi tablettát és azt mondta, h jöjjek vissza 4 hét múlva....na, ettől aztán rendbejöttem....a tabit megvettem, a mellékhatások kitettek 3,5 oldalt a 4 oldalas gyogyszerleírásból....ment a kukába....nem hinném, h ettől bárki meggyógyult volna...:O(
2008. nov. 25. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Aki a gyógyszert felírja az a Pszichiáter(orvos)-Nem az a dolga, hogy beszélgessen veled, hanem, hogy a kezedbe adjon egy gyógyszert ami a tüneteidet mérsékli-Ez a tüneti kezelés!!!!

Aki a Tünet okozóját vagyis a betegséget gyógyítja, nem annak tüneteit takarja le, az a pszichológus. Hozzá kell fordulnod. Ingyenesen sem kapsz kevesebbet, mint ha fizetnél érte-CSAKHOGY: Az ember azt értékeli, amiért fizet, ha nem fizet érte, akkor az már számára nem ér annyit-Ez meg puszta pszichológia.

Az ismerősöm ezért azt csinálja, hogy amikor a páciens kezelésre jön hozzá ami elvileg ingyenes, azt mondja neki, hogy ez a kezelés egy rendkívűl drága kezelés, de neki csak 300 ft-ot kell fizetnie mert a egyesület pályázaton nyert egy nagyobb összeget amiből lehetőség van arra, hogy az ő kezelésének nagy részét is kifizessék. Az ismerősöm ezen a rendelésem sem ad kevesebbet mint a fizetősön, csak ide olyan emberek járnak akik nem engedhetik meg maguknak a 6000 Ft-ot óránként, de szükségük van a segítségére.

2008. nov. 29. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem gondolnám, hogy a tb-s rendszerben igénybe vett pszichológus ugyanolyan hatékony lenne, mint a fizetős. Ritka kivétel persze van!!!!! Jó lenne őt megtalálni! Ezt arra alapozom, hogy minkettőt próbáltam többször. A tb-s-nél az volt, hogy kb 3 hetente volt rám 45 perce aminek a fele azzal telt, hogy a tajszámommal és géppel szerencsétlenkedett és megkérdezte, hogy hogy vagyok. Eredmény nulla volt. Sőt, azt is mondta, hogy ő többmillió ft-ot fecőlt abba, hogy képezze magát és ugye nem képzelem azt, hogy ez a tudást ő nekem ingyen átnyújtja. Ez Magyarország. 2 ilyennel is találkoztam. Aztán volt egy magán akihez elmentem, de akkor még tapasztalatlan 18 éves voltam és nem kérdeztem meg, hogy mennyibe kerül ( jelzem, sztk-ba kerestem meg és ott ő nem ajánlotta fel, hogy oda menjek, hanem egyből a saját rendelőjébe adott időpont, ami nekem csak amikor odamentem derült ki...)szóval megkérdezte, hogy mi bajom..elmondtam...ez volt 40 perc...majd közölte, hogy lejárt az időm, jöjjek vissza egy hét múlva és 12ezer forintot, amivel tartozom, rakjam a kis kosárkába! Undorító! De én voltam a barom, mert akkor még nem feltételeztem, hogy pont egy pszichológus az, aki az épp megzuhant fiatal embereket így behúzza a csőbe amikor bemegyek hozzás segítségért az sztk-ba.
2008. dec. 1. 09:01
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha vkinek felír a pszichiáter egy havi adag bogyót akkor az attól meggyógyul? A következő hónapban újra sorba kell állni az új recepért s ez így megy tovább?.....felelőtlenség egy pszichikai problémás betegnek bogyót felírni pár perc dumálás után és aztán nem pczichológushoz irányítani?
2008. dec. 1. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Így van! Ez felelőtlenség. A gyógyszer nem oldja meg a problémát, sőt egyre több kell ahhoz, hogy ugyanazt a hatást kiváltsa-hogy jól érezd magadat. utána meg mehet az ember azzal,hogy függőségbe kerűlt a gyógyszerrel.Bár akkor már a drogambulanciára fogják irányítani-ott általában megy tovább a bogyó de a pszichológus is fel van írva receptre-ott is ingyen van.
2008. dec. 1. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem ne menj ingyenes orvoshoz. Ha nincs nagy problémád, akkor úgysem kell sokáig járnod, és megéri az az összeg, amit kifizetsz. Ha ingyenes tb re mész, gyógyszereket fognak felírni, pedig az csak akkor kell, ha valóban mentális beteg vagy, én pl az vagyok, és azért szedem a gyógyszert, mert kell. De mellé semmit nem szedek, csak azért ,hogy jobban érezzem magam. Pedig sajnos az én orvosom is azt szeretné, ha telitömhetne gyógyszerrel.Te magad írtad, hogy nem nagy dolgokról van szó.
2015. jún. 17. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!