Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges hogy mentális...

Lehetséges hogy mentális zavarjaim vannak?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem őszintén.

Azzal kezdeném hogy a szüleim elváltak , anyukámmal élek apukám pedig Pesten.

Amióta ketten maradtunk anyukámmal a házban nagyon megnehezedtek a dolgok , a középiskolás akadályokat jól veszem az iskolában csak a dolgozatok miatt szoktam stresszelni, de a jegyeim jók.

Anyukám nagyon stresszes szokott lenni és sokszor veszekszünk és néha nagyon csúnya dolgokat a fejemhez szokott dobálni mint például az egyik cselekvésem amire nem nagyon vagyok büszke vagy akár a cifrábbnál cifrább szóhasználat mint a hitvány, kis b**i, haszontalan.

Igazság szerint bánt ez a dolog már ezerszer elmondtam neki de ő nem hajlandó ezen változtatni , amikor ezt elmondom neki általában csak annyi a válasz hogy ő tart el ő ad pénzt ha nem tetszik költözzek el.

Ezzel nem lenne probléma ha nem kísértene a rossz kedv mindig, sokszor magam alatt vagyok bár mindenem megvan ami nekem kell barátoktól kezdve minden.

A barátaimmal is sokszor elszoktam menni szórakozni ha akár egész napra is , de hazaérek és üresnek és kedvtelennek érzem magam és ha úgy tartja akkor még egy veszekedés is megfűszerezi ezt és még egy lapáttal rátesz ha nővérem is itthon van és ő is anyukám hátát fogja ami arra vezet hogy ketten szidnak , vágnak a fejemhez dolgokat vagy gúnyolódnak rajtam.

Napközben is megy a piszkálódás ezt csináljak azt csináljak miközben anyukám a meghúzódott bokám ellenére se tudott felmenni az emeletre a telefonomért.

Én ugyan nem mondhatok nemet semmire mivel akkor jön a fenyítés hogy költözhetek el ha nem tetszik vagy az ütögetés, van amikor a saját holmiaimat próbálják széttörni (Pl: fejhallgató és minden ami géppel kapcsolatos mivel informatikusnak készülök).

Ezek után ideges és tényleg reménytelen szoktam lenni mivel ezt saját pénzből és abból a pénzből vettem amivel apukám kisegített.

Sokszor fáj a fejem, már az orvosom is mondta hogy valószínűleg a magas vérnyomás miatt, nem okolni szeretném anyukámat de szerintem kihatással van a vérnyomásomra ez az egész.

Sokat szorongok van amikor társaságban van amikor csak egyedül , úgy érzem képtelen vagyok dolgokra vagy kilátástalan a helyzetem.

Próbálom elterelni a figyelmemet erről az egészről azzal hogy sorozatot nézek vagy gépezek emellett a heti 5 alkalmas kondi is.

Van amikor napközbe nincs nyugtom akkor este szoktam csöndben játszani vagy sorozatot nézni mivel a stressz miatt nem tudok aludni ha pedig lefekszek csak gondolkozok és nem tudok aludni.

Ha esténként játszok vagy bármit csinálok általában jól megszoktak szidni bár szerintem ez az én dolgom .(Persze hétköznaponként nem játszok este)

Néha csak megpróbálok az ilyen estéken elmenekülni a valóság elől picit kikapcsolódni este amikor már senki nem árthat nekem.

De van amikor ennek is már betelik a pohara, ilyenkor általában csak lefekszek leülök próbálok lenyugodni meg találni az a lelki békét hogy ne verjek szét semmit.

Az elmúlt pár hónapban alig ettem, ezt már anyukám is megjegyezte de nem okolhatom érte.

Egyre több absztrakt rémálmaim vannak ami semmihez sem köthető (gondolom a stressz miatt lehet)

Lehet hogy mentális zavarjaim vannak vagy netán betegségem?

Nagyon elveszettnek érzem magam..

2020. jan. 3. 03:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Kezdődő depressziónak tűnik, illetve ahogy olvasom eléggé szorongsz. Ennek a kamaszkor se nagyon tesz jót.

Van iskolapszichológus? Esetleg egyéb pszichológus a környéken? Esetleg beszélj a háziorvosoddal erről. Hány éves vagy? Pontosan miért piszkálnak téged?

2020. jan. 3. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!