Mit csinálnátok, ha egy ismerősötök öngyilkos lenne, és hátrahagyna egy levelet, amiben részletezné, hogy az egyik ok te voltál?
Teljes mértékben attól függ mivel vádolna. Konkrétumok nélkül nehéz megmondani.
Ha azért mondjuk mert fizikailag és/vagy lelkileg terrorizáltam, akkor elszégyelném magam.
Ha azért mert valami nem úgy lett ahogy ő akarta (pl szakítottunk vagy nem jöttek össze a randik és a degenerált kinyírta magát), akkor nem venném magamra.
Akkor se venném magamra ha valami nem előre látható dolog rám vezethető vissza. Például tőlem kunyerál jegyzetet, én a legjobb tudásom szerint megadom ami van. Viszont azt a tételt amit húzott szarúl dolgoztam ki, míg amit én azt jól és erre azt hiszi hogy szándékosan kicsesztem vele hogy csússzon egy évet az egyetemen. Nyílván ha igaz lenne akkor szarul érezném magam. De ha legjobb tudásom szerinti segítség nem volt elég, ő meg arra alapozott akkor nem hatna meg ha megemlít. Sőt mondanám magamban hogy így segítsen az ember a kva anyját.
Ezt az utsó példát azért is hangsúlyoztam mert sajnos volt rá precedens mikor anyám járt egyetemre hogy egy lány többek között hasonló miatt ölte meg magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!