Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kikészülök az iskolától!...

Kikészülök az iskolától! Rosszul vagyok, ha rágondolok és elfog a szorongás. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az osztálytársaimat, max 2-3mat, a többi bunkó iszákos. Imádok tanulni, csak azt nem, amit tanítanak. Sosem fogom őket az életben használni. Unalmasak az órák, nagyon "hosszú" idő, mire eltelik egy óra és egy nap. Minden órán szólongatni kell a beszélgetőket, vagy aki nem bír magával... Én magamtül szerenék tanulni, szabadon gondolkodni. 5-kor kelek, késő délután érek haza, még tanulni is kell minden tantárgyra, hopp holnap csak 5 tz-t írunk, ja, 3 beadandó kell... Nincs időm semmire. Tudom nyafizásnak hangzik, de nem az. Másnak könnyű, de nekem nem. Ez van. 6. 7. 8. ban megtehettem magántanulással, nulladikban 9.ben és 10.ben nappalis voltam, de most 11. ben elegem van. Mivel most már azt is eltörölték, így nem lehetek magántanuló újra. (csak sni-sek lehetnek egyéni tanrendesek) Estinél szintén a színvonal lenne a gondom...

Mivel elmúltam 16, gondoltam, hogy kiiratkozom, de akkor nem telnek az évek.

Pénzügyekkel szeretnék továbbtanulni. Üzletember szeretnék lenni, mint anya és apa. Muszály leírnom, mert ez az igazság, tudom, mindneki utálni fog ezért, de az van. Összesen 4 cégünk van azokat fogom átvenni, ha megvan minden "papír". Ez az igazság, ez vár rám az életben. Utálhattok miatta, de ez van.

De ahoz, hogy ilyen emberré váljak, nem elegendő a rendes iskola. Túl sok életenergiámat elveszi.

2020. jan. 2. 00:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10-es. Teljesen igazad van! De tudod.. van egy nővérem, és ahogy elmúlt 18 beszállt a vállalkozásokba. Én is ezt tervezem, mert ennél jobb dolgom a világon nem lesz.

Azért gondolom, hogy utálnátok, mert iskolában is kérdezték tanárok, meg minden, hogy és a szüleid mivel foglalkoznak? nem mondhatok mást, mint hogy saját vállalkozásuk van. És onnantól vagy 20-an lekoptak rólam. Cikiztek, és újgazdag gyökérnek hittek. Pedig nagyon messze állok (állunk) attól... Akárhol szóba kerül, mindig hozzáteszem, hogy egy cég, vagy akár 4 is, nem jelenti azt, hogy hipp hopp dőlnek a milliárdok. Elárulom, a legtöbb bevételt hozó cégünk 110.000 Ft-ot hoz. Ennyivel több a bevétel, mint a kiadás. Bruttó 3,4 millió lenne, de ebből lejön a sok sok kiadás. Kevesebb, mint a minimálbér.

Tudom, lehet, hogy más fog érdekelni, de jelen esetben ez az egyetlen "megoldás".

2020. jan. 3. 16:07
 12/15 A kérdező kommentje:
10-es még annyit hozzáteszek, hogy tudom, hogy ez minek látszik, pedig nem az. Most azzal jövök, hogy mi van a szüleimnek, de rájuk mindig számíthatok. Úgy, ahogy a nővérem, beszállok a vállalkozásba és addigra biztos jobb lesz...
2020. jan. 3. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:

#10 vagyok. Sok emberben (nem csak gyerekben) van egy olyan mentalitás hogy ha nekik rossz, akkor legyen másnak is az. Azok akik nehetzelnek mert a te családodnak jobban megy, azok csak irigyek. Nem téged utálnak hanem azt a tényt, hogy nekik nem jut annyi. Ez persze nem az jelenti hogy igazságos, mert hát ilyen az élet, van akinek jobban megy. És attól hogy nektek jobban az enm jelenti hogy rosszabb ember lennél mint bárki más. Csak ilyen az emberi féltékenység. Nem látják azt hogy ha ennyi vasat tart tűzben az ember, azért milyen sokat kell dolgozni.

Bárcsak ennyi idősen tudtam volna hogy mit szeretnék csinálni, de fogalmam sem volt. Persze mások vagyunk. Az a jobb ha az embernek vannak céljai, elképzelése a jövőjéről mint neked.

2020. jan. 3. 17:35
 14/15 A kérdező kommentje:

Én sem tudom, hogy mit szeretnék csinálni, de ha már van ez a lehetőség, akkor kihasználom...

Pedig tudják az osztálytársaim, hogy még terepjróra sincs pénzünk, és még akkor is megy...

2020. jan. 3. 17:49
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezen mindenki átesik a te korodban... Nekem általános iskolában volt "kiemelkedő" anyagi helyzetem (de egyáltalán nem olyan hűde, gimiben már fizetős helyre jártam, és ott gyakorlatilag a legalsó rétegbe tartoztam) és ott is gyakran előjött az emiatt beszólogatás.

A középiskola ilyen.

2020. jan. 4. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!