Kikészülök az iskolától! Rosszul vagyok, ha rágondolok és elfog a szorongás. Mitévő legyek?
Nem szeretem az osztálytársaimat, max 2-3mat, a többi bunkó iszákos. Imádok tanulni, csak azt nem, amit tanítanak. Sosem fogom őket az életben használni. Unalmasak az órák, nagyon "hosszú" idő, mire eltelik egy óra és egy nap. Minden órán szólongatni kell a beszélgetőket, vagy aki nem bír magával... Én magamtül szerenék tanulni, szabadon gondolkodni. 5-kor kelek, késő délután érek haza, még tanulni is kell minden tantárgyra, hopp holnap csak 5 tz-t írunk, ja, 3 beadandó kell... Nincs időm semmire. Tudom nyafizásnak hangzik, de nem az. Másnak könnyű, de nekem nem. Ez van. 6. 7. 8. ban megtehettem magántanulással, nulladikban 9.ben és 10.ben nappalis voltam, de most 11. ben elegem van. Mivel most már azt is eltörölték, így nem lehetek magántanuló újra. (csak sni-sek lehetnek egyéni tanrendesek) Estinél szintén a színvonal lenne a gondom...
Mivel elmúltam 16, gondoltam, hogy kiiratkozom, de akkor nem telnek az évek.
Pénzügyekkel szeretnék továbbtanulni. Üzletember szeretnék lenni, mint anya és apa. Muszály leírnom, mert ez az igazság, tudom, mindneki utálni fog ezért, de az van. Összesen 4 cégünk van azokat fogom átvenni, ha megvan minden "papír". Ez az igazság, ez vár rám az életben. Utálhattok miatta, de ez van.
De ahoz, hogy ilyen emberré váljak, nem elegendő a rendes iskola. Túl sok életenergiámat elveszi.
Szerintem kicsit túlérzékeny vagy. A legtöbb gimnáziumban, szakközépben ugyanez a helyzet... Gondolom azért visel meg, mert volt, hogy magántanuló voltál, úgy biztos egyszerűbb. Kiiratkozni vagy estire átmenni semmi értelme, főleg, ha tovább szeretnél tanulni.
Sajnos valamennyire mindenki stresszes a középiskolában, inkább örülj neki, hogy van biztos munkád, másokat a nyomor vár ha leteszik az érettségit.
A magántanulói státusz teljesen megszűnt, nincs senkinek ilyen lehetőség.
Hogyan akarsz céget vezetni, ha annak sem tudsz utána nézni és helyesen értelmezni az olvasottakat, ami az érdekedben áll?
3-mas Nem biztos. Nem állok rá készen.. Tudom, még 18 se vagyok, meg még azért nagoyn sok év, mire öröklésre kerülne a sor, de valahogy úgy érzem, hogy képtelen vagyok rá. Időre lenne szükségem a gimiben. Mindenben annyira kell rohanni, azonnal dönteni. És senki nem tud 15 évesen arról dönteni, hogy pontosan milyen szakmája lesz, vagy mit fog kezdeni az életében. MInden változik.
És a családomnak ezek a cégek az egyetlen bevételforrásai.. Nem kell nagyra gondolni, kisvállalkozások, de ha egy-vagy kettő csődbe megy, akkor kb minimálbér-t súrolnánk felülről.
Ahhoz, hogy tovább tanulj kell az érettségi. Ugye ezt vágod? Tudod hányan vagyunk és voltunk úgy, hogy gyűlöltünk bejárni, szorongtunk, fostunk nap nap után? De hát ilyen az élet, hogy nem mindig van választásunk, viszont viszonyulásban igenis van. Ha folyton azzal foglalkozol, hogy mi a szar és mennyire elviselhetetlen minden, akkor tényleg az lesz. Bírd már ki ezt a 2 évet és utána mehetsz szakirányú tanfolyamra, viszont egyetemre csak jó eredményekkel vesznek fel, tehát össze kéne kapnod magadat, nem? Nagyon túl vannak terhelve a diákok, ez tény, de nem vagy egyedül, senkinek sincs sok ideje, főleg annak, aki suli mellett még arra kényszerül, hogy dolgozzon, mert a szüleinek nincs 4 cége.
Nem vagy te egy hangyafasznyit elkényelmesedve? Hát ha már most nem bírod, akkor később, az egyetemen vagy az életben, amikor már a szüleid nem lesznek melletted, akkor mi lesz?
Miért utálnánk azért mert a szüleidnek 4 vállalkozása van? :) És miért érdekelnének a részletek? Nekem egy tinédzsernek tűnsz a sok közül akinek nehéz az iskola. Nem azt mondom hogy feltétlenül veled van a baj, de ez ilyen, sokan utálják.
Sok tehetős fiatalt ismertem akik azzal jöttek hogy a szüleiknek milyük van. De ez még nem TE vagy. Ez a szüleid érdeme. Mire az öröklésre kerül a sok sok minden fog történni. Lehet hogy már nem is fogod akarni. Lehet hogy teljesen más fog érdekelni. És akkor neked is le kell tenni vmt az asztalra, saját lábadra kell majd állnod, amihez kell egy iskola. Egyszerűen ki kel bírni ezt az időszakot. Esetleg válts iskolát. Ez még egy lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!