Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám ellenőrizni? (lent)

Hogyan tudnám ellenőrizni? (lent)

Figyelt kérdés
A barátom 23 éves és amfetaminfüggő. Megmondtam neki, hogy választania kell, vagy én, vagy a kábítószer. Azt mondta én sokkal fontosabb vagyok neki és leáll a speeddel, csak akkor legyek mellette végig. Azt hiszem, komolyan gondolja, azt mondta ha kell ellenőrizhetem minden nap hogy tiszta-e. De én nem tudom hogyan lehetném ezt meg. MIk a jelei ha valaki speedezett? Azt már megfigyeltem hogy olyankor pörög, folyamatosan és gyorsan beszél, izzad és tágak a pupillái. De valami egyértelműbb? Valami amivel tényleg le tudom ellenőrizni? Légyszíves normális válaszokat, ez nagyon komoly és lelileg kikészít engem is.
2010. júl. 20. 11:22
1 2
 1/11 anonim válasza:
0%
Hát ezek a jelek,mást én sem tudokk!! Igaz egyet sem tudtam,mert nem vok kábiszeres.
2010. júl. 20. 11:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ezek nem elég egyértelműek. Izzadhat azért is mert melege van, lehet tág a pupillája azért is mert sötét van. Nem akarom tönkrevágni a kapcsolatunkat azzal hogy ha egyszer jó kedve van és kicsit többet beszél egyből neki esek hogy cuccozott. Biztos van valami amivel egyértelműen tudom ellenőrizni. VAgy nincs?
2010. júl. 20. 11:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Drogambulancián érdeklődj! Elmehettek oda együtt is.
2010. júl. 20. 11:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Mintha lenne valami pisi-teszt, amit akár naponta is megcsináltathatsz vele. Gyógyszertárban érdeklődni?
2010. júl. 20. 11:29
 5/11 anonim ***** válasza:

vizeletminta/ zavartság/ koncentrációs készség megszűnése, plusz amiket te is leírtál.

Illetve én úgy halottam, hogy a vércukrot igen csak megdobja, és akkor a vércukormérés is szóba jöhet. Akár 9-10 feletti értéket is produkálhat, és erre (ha csak nem érzékeny) rengeteg mennyiségű cukros ételre vagy italra van szükség, szóval ezzel is próbálkozhatsz.

"Amfetamin függőség a krónikus szedés abbahagyása utáni elvonási tünetekben jelentkezik. Ezek: letargia, a figyelem összpontosítás nehézsége, motivációhiány, szorongás, hoszú alvás, gyakori REM szakaszokkal és a drog utáni vágyakozással. Ezekben sok közös vonás van a depresszióval, amit ténylegesen a mezolimbikus dopamin felszabadulás csökkenésével magyaráznak.

Az amfetamin pszihózis kokban hasonlít a skizofréiához. Víziók és hallucinációk, magatartási dezorganizáció, paranoid téveszmék, üldöztetési képzelődések, valamennyien a skizofrénia kifejlett állapotára emlékeztetnek. Egyes betegeken férgekkel, parazitákkal való fertőzöttség érzése uralkodik: állandóan vakaróznak, hogy szabaduljanak tőlük, "

[link]

2010. júl. 20. 11:30
 6/11 A kérdező kommentje:
Jelen esetben akkor nekem az lenne jó ha ezeket venném észre, nem?
2010. júl. 20. 11:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Üsd be a google-ba, h. drogteszt. Kiad olyan oldalakat, ahol lehet venni. Aztán mondd meg a barátodnak, h. őszintén mondja meg, mikor használta utoljára, várd ki az időt, mire ki kell ürülnie a szervezetéből. Majd, ha furán viselkedik, teszteld le. Utána eldöntheted, mennyire gondolta komolyan, hogy abbahagyja. Most ne érts félre: nem miattad kell, hogy befejezze, saját maga döntsön úgy, saját magáért. Amíg csak más kedvéért ígéri, az semmit nem jelent. Sok sikert Nektek!
2010. júl. 20. 11:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem csak miattam akarja abbahagyni. Felmerült a gondolat hogy gyereket szeretnénk, de megmondtam neki hogy azt nagyon gyorsan felejtse el, amíg ezt csinálja, sőt ha folytatja akkor engem is felejtsen el. Remélem hogy képes lesz abbahagyni, kétségbe vagyok esve.
2010. júl. 20. 12:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha szóba került a gyerek és te fontosabb vagy neki a drognál, akkor beszéld meg vele, kérd meg, hogy legyen hozzád őszinte. Elvégre annak semmi értelme, hogy egyfolytában utána kémkedj, ez tönkreteheti a kapcsolatot. Más jele valószínűleg nincs első ránézésre, mint amiket leírtál, azt figyeld, hogy mennyire jelentkeznek egy időben, mert akkor valószínű, hogy drogozott.
2010. júl. 20. 23:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Ne szülj, amíg ennyire felületesen ismered.

Nincs olyan vak szerelem, rózsaszín szemüveg amin át ne látszódna a drogozás.

A legkisebb rezzenéséből is fel kell tűnjön, hogy más, mint tisztán!

Nem érett a kapcsolatotok gyermek vállalására, ha nem ismered fel a torzulásait, pl.....:

(......mozgáskényszer, erős szívverés, szapora pulzus. Rágáskényszer. Ez akár a száj kisebesedéséhez is vezethet. Beesett arc. Gyors beszéd. Sok beszéd. Kapkodó, felületes figyelem. Előzékenység.)

2010. júl. 21. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!