Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongok, nehezen viselem...

Szorongok, nehezen viselem magam körül az embereket, hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

Megyek orvoshoz is igen! Tehat pluszban érdeklődök mit tehetnék. Van egy régóta tartó jó párkapcsolatom,közös tervek: pl külföld majd. Tanulni mindig jól tudtam. Nagyon könnyen megy az emberekkel való kommunikáció,semmi sem látszik kívül rengeteget tudok beszélni. Belül szorongok. Úgy tűnik: nyitott vagyok közlékeny. Közben nem tud rólam senki semmit csak párom. Kiskoromban sok szeretetet támogatást kaptam mind szellemit mind anyagit. Nem értem én sem mi a bajom..nem tudok bízni maximum 2-3 emberben. Rettegek a közös programoktól,próbálom kivonni magam. Párom is zárkózott. Az orvos dolgot azért ne mondjátok külön mert evidens,hogy megkérdezem tőle is hátja tud segíteni. Munkahely dettó, kiakadok más dolgait kell hallgatnom nem érdekel leszívja minden energiám,közben nem látszik semmi csak a kedves mosolyom.. Csinosnak tartanak így ilyen önértékelési zavarom nincs, csak lelkileg.

23/N

2019. dec. 15. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írod magad sem tudod mi bajod. Remélem jó orvoshoz kerülsz, aki majd szépen rávezet. Gyógyszert ne szedj, ahogy olvaslak nem vagy rászorulva. A gondolkodásodat kell kissé más irányba terelni. Pszichiáter az orvos, remélem.
2019. dec. 15. 14:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen az az orvos. Lelki eredetű szorongás,fejfájás a bajom. Nem dehogy antidepresszáns nem kellett. Még csírájában kellene megoldanom. Sajnos tönkreteszi az emberi kapcsolataim. Kívülről semmi sem látszik! Mosolygok sokat beszélek. Leszívnak a beszélgetések fáj a fejem,teher ha valaki életét hallgatom,sajnos nem igazán érdekel ki mit csinál..a családom ahova párom is tartozik érdekel,de a többi ember nem. Szédülök mikor valaki belekezd a dolgai meséjébe.. Nem érdekel mi van "kinn". Autista nem vagyok ez hálisten kiderült! Bárhol akárkit le merek szólítani ha "kell valami" pl útbaigazítás vagy valakit épp megismertem,ilyesmi nem gond. Továbbá a gondolattól is irtózom,hogy baráti körünk lenne párommal. Nincs de irtózom. Támadásnak veszem a tanácsokat,igyekszem ellenkezőleg cselekedni. És megviselnek a szabályok. Nem a kressz mert az életünk biztonsága miatt kell. :D inkább a hagyományok ellen lázadok. Szándékkal nem bántok senkit. Örömöt okoz,ha lemondhatok valamit vagy ha párom lemondd kb mindent és egy sms-el elrendezi hogy "nem köszi" és maradunk a seggünkön. Viszont jól érzem magam ruhavásárlás közben az ünnepi tömegben,nem zavar a sorbanállás,se egy zsúfolt utca. Megvisel: ha ismerős emberekkel kell beszélni több mint 15 percet. Mindent illemből teszek. Nem érzem a dolgok súlyát. Szorongok,nem akarom hogy tönkretegye az életem. Sok embertől hányni tudnék mert tudom róluk hogy: bántotta átverte a párját vagy nem jó anya vagy érdekből "nyal" szó szerint megfulladok ha rájuk kell nézni.
2019. dec. 15. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak gratulálni tudok, hogy ilyen fiatalon próbálsz a helyedre kerülni, így vagy úgy. Nekem ez 50 körül sikerült, kár volt eddig húzni. Semmit nem értem el vele, magamnak ártottam. Tipikus lelki szemétláda vagyok, erre sokan ráéreztek, én pedig hagytam magam. Most, hogy fellázadtam már nem kellek. De jól van ez így, igaz ha még egyszer kezdhetném én se hagynám magam.
2019. dec. 15. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha az az érzésed hogy a Magyarországi társadalmi problémákhoz nem érdemes alkalmazkodni, akkor költözz hidegebb éghajlatra, ahol más a társadalmi berendezkedés. Ha jobban érzed magad ott ahol nem ismernek, akkor próbálj ilyen helyzetet teremteni magadnak.
2020. febr. 16. 16:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez jo :D azt hittem "melegebb eghajlatra kuldesz" 😂

Viccen kivul: igen koltozni fogok nem is szeretnek itt elni. Igazabol vannak akik kozott tok jol erzem magam! De a nagyon egyszeruek kozott megorulok.

2020. febr. 16. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hidegebb éghajlaton több az introvetrált személyiség és kissebb a népsűrüség.

Engem is nagyon zavar ha valaki az egyszerű kérdéseivel fáraszt, de tübbnyire hidegen hagy, könnyen felejthető.

2020. febr. 16. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszi! Es hogy eled meg amig meg nem felejted el a terhelo kerdeseket? Igen ez igaz hogy eszakon ebbol a szempontbol jobb, delebbre hangosabb nepek elnek. :D
2020. febr. 16. 20:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Introvertalt vagyok en is! Zarkozottabb. Kicsit "magamnak valo". - de kepes vagyok a kommunikaciora..
2020. febr. 16. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem rosszabb a kommunikációs készségem, szerintem rosszabbul kezelem.

Ha valaki feltesz egy egyszerű, de hülye kérdést és ellenszenves is az illető, akkor van hogy úgy rászólok hogy ne is akarjon rá válaszolni. Beszélgetés befejezve, célnak megfelel.

Kevesebb sikererrel, de még úgy reagálok erre hogy megpróbálom kifururázni az illetőt, visszatükrözni a kérdést, hogy elgondolkozzon saját magán.

Már csak az hiányzik, hogy megkérdezze hogy finom-e a zsíros kenyér.

Hogy vagy? Hát hogy ne lennék B+?

2020. febr. 17. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!