Nem bírok bemenni dolgozni, mit tehetnek? (pánikbetegség)
Figyelt kérdés
Egyszerűen csak otthon érzem biztonságban magam. Nem bírok emberek közé menni mert azonnal szorongok. Megbenit ez az állapot és minnel jobban próbálom lekuzdeni, annál erősebb. Egyszerűen félek bemenni dolgozni, nehogy rosszul legyek. Porgos munkahelyem volt, volt hogy 12 órán keresztül rajtam volt a pánik és alig bírtam végigdolgozni a napot. Nem szeretném elerni azt az állapotot, hogy a házam rabja legyek. Ha valakin kijott a panikbetegseg, akkor már biztos, hogy meg kell várni a lefolyását ami akár több év? Nem lehet valahogy lecsititani vagy megszakitani, elmulasztani? Azt olvasom, hogy emberek tucatja szenved ettől évekig. De dolgozni muszáj, vagy mindenki aki panikbeteg az leszazalekoltatja magát? Ha nekem is ez lenne a sorsom nagyon szegyelnem magam, meg megbelyegezve érezném magam. 23 éves vagyok az istenért, nem ezzel akarok szenvedni.. Vannak céljaim, terveim és ez a szarság megakadalyoz mindenben és megfoszt az élettől. A rabja vagyok. Járok terapeutahoz de csak kéthetente mert nincs rá pénzem. Szedek Lamolepet (antidepi), de lehet nem ér az egész semmit ha nincs több pénzem gyakrabban menni teraphoz.
Mit javasoltok, mit tehetnek hogy segítsem a gyogyulasom? Más hogy jött ki belőle?
Én pánikbeteg vagyok nagyon régóta de dolgozom. Nincs is más választásom mert senki nem tartana el. En nem szedek gyógyszert. Van itthon nyugtató de abból is csak akkor veszek be egy felet ha egyáltalán nem tudok elaludni és másnap nehéz nap vár rám. A legrosazabb amit tehetsz ha azon gondolkozol hogy mikor leszel rosszul mert úgy biztos a rosszullét. Nekem ami segített egy teljes kivizsgálas ami bebizonyította hogy nincs semmi betegségem és minden tünetemet pszichésen produkálom. Azóta ha jön a rosszullét egyszerűen megyek tovább és csinálom a dolgom. Többnyire elmúlik. Persze nekem is vannak nagyon nehéz napjaim amikor szinte csak túlélek. Olyankor ha kisírom magam az segíteni szokott. Valami szomorú zenét hallahatok és zokogok fél órát megkönnyebbülés. A céljaidra gondolj ne arra hogy nem fog menni. Nézz körbe az utcán öreg nyanyák mindenféle betegséggel kint vannakm pedig alig vonszolják magukat. Gondolj arra neked mennyivel könnyebb. A másik hogy azért 12 órát pörögni sok. Nem tudom mi életed álma de ha 8 órában és kevesbé pörgősen is megvalósítható akkor inkabb válaszd azt. Nem mindenkinek való az egész napos kemény pszichikai megterhelés. De arra figyelj hogy ne zárkózz be mert ha beszűkül az élettered abból sokkal nehezebb a visszaút mint fenntartani a mostanit. Ne küzdj soha a panik ellen. Mondogasd magadnak ha jön hogy ez csak egy panikroham semmi más. Ahogy jött úgy el is fog múlni. Alkohol meg koffein az annyira nem nyerő nekünk. Ezeket próbáld kerülni vagy minimalizálni. Nekem esténként a citromfű tea ami segít picit ellazulni. Nem csodaszer de a semminél több. Vitaminoknak nem éreztem pozitív hatását de ha hiányod van valamiből az is okozhat pánikos tüneteket. Pl miklr verszegény voltam sokkal több rohamom volt mert többször szédültem ami kivaltotta a pánikot. Érdemes egy kivizsgálásba belevágni mert kis probléma is fokozhatja meg okozhatja a tüneteidet. Ha meg nincs semmi gond akkor neked is könnyebb ha tudod teljesen egészséges vagy. Ha van kérdésed szívesen válaszolok.
2019. dec. 12. 09:20
12/14 anonim válasza:
Egy jó kineziológus ki tudja venni belőled a pánik okát.
2019. dec. 13. 21:37
13/14 anonim válasza:
Még annyi jutott az eszmbe, hogy egyszer azt tanácsolta itt valaki, hogy "összeszorítod a fogad és megcsinálod" lehet értelmetlenül hangzik de bennem megmaradt ez a mondat és a lehrosszabb pillanatokon átsegített már sokszor.
2019. dec. 13. 21:43
14/14 anonim válasza:
Úgy tűnik neked a pánik mellett agorafóbiád is lehet. Nem írtad mióta szeded a jelenlegi gyógyszered, de ha nem érzed hatásosnak a pszichiáteredet kérheted, hogy írjon fel olyat ami valóban enyhíti a tüneteidet. Vannak önsegítő anyagok is az interneten, főleg angolul, de magyarul is. A pánik kezelésére egyébként a kognitív terápiát javasolnám, az rövid és bizonyítottan hatékony.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!