Miért lesz egy olyan ember öngyilkos, aki okos, vannak lehetőségei és szeretik is?
Családon belüli esetet is tudok felhozni, illetve több ilyenről is hallottam. 3 éve a az unokabátyám lett öngyilkos, 28 éves volt csak, tanult volt, szerették is sokan. Szedett gyógyszert, mert depressziós volt elvileg, de arra se volt semmi oka. Illetve ha gyógyszert szedett akkor mi vitte rá az öngyilkosságra? Mondjuk a végefelé már nagyon sokat ivott és a mankahelyét is elvesztette.
Ismerősi körben is ismertem egy 40es évekbeli 2 gyerekes anyukát aki megölte magát minden előjel nélkül, a gyerekei se érdekelték már, itthagyta őket anya nélkül. Az ilyet pl mi vezérli, hogy már nem akar élni?
Én ezt sose értem meg, mi az a pont, ami ráviszi az embert, hogy az ösztönei ellenére is meg bírja ölni magát?
Jelenleg én is szarban vagyok lelkileg, nem beszélek a családomon kívűl senkivel, nincs kedvem semmihez és kilátástalan a jövőm, de a hatalmas félelmen kívűl nincs más bennem ha halálra gondolok. Nem tudnám megölni magam.
Általában akik depressziósak én is az vagyok de ez bármitől kialakulhat. Például a magányság is hozzátesz ehhez meg akik nem találnak maguknak lányt/fiút. Akinek nincs párkapcsolata az olyan mintha nem vennél mondjuk vécére. Tehát természetesnek kéne lennie mivel úgyanúgy szükséglethez tartozik biológiali szempontból is. Sok fiú akkor sem talál magának lányt és sajnos ez a mai modern kor miatt van. A lányokba belenveleik hogy csak az a pasi jó aki gazdag vagy jól néz ki vagy az a tipikus alfahím vagy akármi. Nem a külsőre kéne figyelni hanem főként a beslőre vagy lelki viselkedésekre de sokan szinte csak a külsőt nézik és abból le van szűrve minden és még csak beszélgetni sem fognak azzal aki külsőleg nem szimpatikus. Tehát ez nem a lányok hibája hanem inkább a mai modern kor átka úgymond. Régen mi volt? A férfiak udvaroltak a nőknek virággal kedves szavakkal és stb. Mostmár a lányoknak ez nem elég például a virág abszolút már nem érdekli őket hanem inkább az hogy mennyire felelsz meg az ő iggényüknek. Tehát akinek nincs párkapcsolata vagy sze...uális élete attól is kialakulhat depresszió. De akinek se munkahelye se párkapcsolata se haverja se közösség se beszélgetőtárs se semmi annak meg mégjobban. Aztán ehhezn még hozzájön hogy telnek az évek az ember egyre idősebb lesz nem lesz fiatalabb és péládul ha valakinek huszonévesen vége velé nem volt párkapcsolata vagy éppen nincs munkahelye akármi akkor kialakul ettől egy depresszió mert kétségbeesik hogy így fogja leélni az egész életét és eltelt a fiatalkora. A fiatalság az élmények amire később az ember viszamelékezik ez egy kincs és ezt semmi sem hozhatja vissza még a pénz sem. Ha nincs kivel megosztani a fiatalságot vagy az élményeket akkor teljesen értelmetlen az élet önmagában mert az ember társas lény.
27/f
Ha örökre fiatal lehetnék nem lenne depresszióm...
Egyetértek a #12.válaszolóval ugyanezt gondolom én is.
Plusz ha ehhez még hozzá veszed,hogy nincs érdemleges célod(hosszú távú), de lehetőséged lenne rá és akarat gyenge,tehetetlen is vagy(az én esetemben mindkettő) akkor tényleg reménytelen egy helyzet állhat elő, ami szerintem nem egy gyenge depresszióhoz vezet.
Valamennyire egyetértek 12-es, az ember társas lény és a hosszú magány valóban lehangoló.
Viszont én nagyon fiatal, 19 éves vagyok,lány, volt már egy kapcsolatom és éltem is mégis kialakult és most egyáltalán nem vágyok rá. Szinte csak a szüleimmel beszélek és néha ez is sok, zavarnak az emberi hangok, a redőnyt se húzóm fel, mert undorodok attól ami kint van. Nálam megvolt majdnem minden, egyedül a tanulmányi eredményeim voltak szörnyűek és jelenleg is emiatt érzem magam jövőtlennek, de mégis csak így jött magától.
Undorító dolog ez, a depresszió....az a baj velem, hogy meg se próbálok/akarok gyógyulni, de ez is szar ami van :c
Olvass utána a Monarch programozásnak.
Van az Alfa,Delta,béta,gamma programozás.
Az egyik az öngyilkosság beprogramozása. Így halt meg Chester Bennington vagy Aviici,és más hírességek. Az esetek többségében trauma okozza az öngyilkos hajlamot,ez meg az Mk Ultra lényege. Nem léteznek mentális betegségek. Sem depresszió. Mesterségesen előidézik. Nézzük Chester esetét: Nemi erőszak okozta a depressziót: Mk Ultra. Egészen biztos vagyok benne hogy a gyógyszer felerősíthette mégjobban az öngyilkos hajlamot így tehette meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!