Szerintetek az mire vall, hogy a holokauszt és az azzal kapcsolatos bármi -képek, videók, filmek- nem érintenek meg?
Rengeteg filmet néztem, rengeteg könyvet olvastam ezzel kapcsolatban (pl. Mengele boncolóorvosa voltam), számtalan képet láttam, dokumentumfilmet és semmilyen hatással nincs rám. Nem érzek együtt a hozzáartozókkal, nem tudom beleképzelni magam sem az áldozatok, sem a hozzátartozók helyébe. Ez mitől lehet?
25L
Ez csak arra vall, hogy nincs érzelmi kötődésed hozzá, semmi többre, ami azért is talán jó, mert nem volt részed ilyesféle szörnyűségekben. Én nem aggódnék ezen a helyedben, teljesen normális a reakciód.
Ha nem baj, itt az én példám... Megnéztem a én is számtalan háborús dokumentumfilmet, poros feketefehér filmbetétekkel vagy csak fotókkal. Inkább érdekes számomra, mint borzalmas. Aztán megnéztem a "Szövetség az ördöggel" és a "Hotel Ruanda" című filmeket, ahol mellbevágó volt azért a szinte semmiért elkövetett kegyetlenkedések, de azért túl sokat nem gondolkodtam róla.
Először akkor kezdtem el érezni a dolog valóságát, amikor beszéltem emberekkel, akik ténylegesen átéltek hasonlót: az ő szemükben láttam valamit, ami tényleg ijesztő volt. Ugyanezt látod emberek szemében, akik a délszláv háború elől menekültek. Nem tudom leírni, de valahogy az iszony, a téboly és a fásultság keveréke. Valaki erre majd biztosan talál megfelelő szót...
Aztán elutaztam Afrikába, és megláttam a tájat, éreztem a szagokat és rohadtul valós lett az egész. Innentől nehéz érzelmek nélkül elmenni dolgok mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!