Nagyon félek a haláltól! Sokszor sírásig pánikolok és már nagyon nehezen viselem. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sokáig próbáltam magamban megoldani ezt a problémát,de már nem csak este, elalvás előtt kattogok ezen,hanem nappal is. Megkeseríti a halálfélelem az egész életemet. Kérlek segítsetek!
16/L
2019. nov. 28. 22:47
11/16 Ypszilon1980 válasza:
Szerintem azzal,hogy valaki néha ezzel foglalkozik,az nem baj.Viszont,ha már az életvitelére rányomja a bélyeget,akkor azzal szakemberhez kell fordulni.
12/16 anonim válasza:
Szia! 35 éves vagyok, ugyanez a problémám 2 éve. Mondjuk nekem éjszakai pánikrohammal kezdődött. 160-as szívverésre, ájulásérzésre, halálfeélelemre ébredtem. Ez töbször megismétlődött, aztán már sokszor napközben is rosszul voltam/vagyok. Szédelgés, zsibbadás, ájulásérzés, tachycardia. Már mindent kivizsgáltak, kis fokú kéthegyű billentyű elégtelenségem van, ami állítólag minden második nőnél előfordul 100 évig élhetekl vele. A tudatom tudja, hogy semmi bajom, az agyam mégis rémképeket kreál, hogy hirtelen megáll a szívem stb. Úgyhogy dec 6-án én is megyek pszichiáterhez. Javaslom neked is ugyanezt.
13/16 anonim válasza:
Kedves kérdező! A páni félelmed gyógyítható, csak fordulj vele szakorvoshoz. Az is jó, ha elmondod a gyerekorvosodnak, majd ő eligazít. Az interneten találtam rá neked lapot, olvasd végig.
Gyógyulj meg. Ha kérdésed van, írjál.
14/16 anonim válasza:
Szerintem ne pszichiáterhez menj, hanem pszichológushoz. Ő tud neked segíteni, helyreteszitek együtt a halálkérdést. Rendezned kell magadban. Egyébkén nekem is volt egy időszakom, amikor féltem a haláltól, de túl tettem magam rajta. 16 éves vagy, legyél pozitív, és ÉLJ! Ne azon gondolkodj, hogy meg fogsz halni. Persze, egyszer mindenki. De te nem most fogsz, hanem 50-60 év múlva, és addig meg miért tölzenéd félelemmel az idődet. Ráadásul nem tudsz ellene tenni, mire odakerülsz meg régen elfogadod. Esteleg beszéld meg egy családtagoddal a problémát. Amúgy nem valaki elvesztése okozta ezt nálad?
15/16 A kérdező kommentje:
2016-ban halt meg hirtelen szívleállás miatt a papám, azóta érzem ezt az egészet. Nagyon sokat rágódom ezen is.
2020. jan. 14. 21:06
16/16 anonim válasza:
Elöször is nem kel rá gondolni majd ha öreg leszel másrészt a tudomány már foglalkozik a halállal ami a halál elkerülését kutatják 40 mulva a halál nem természetes lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!