Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek mennyi idő alatt hatott...

Kinek mennyi idő alatt hatott az antidepresszáns? Milyen mellékhatások voltak és meddig?

Figyelt kérdés
December 6-ára van időpontom a pszichiáterhez pánikbetegség és szorongás miatt megyek. Érdekelne, ha elkezdem a gyógyszert lehetséges, hogy karácsonyra jobban leszek?

#gyógyszer #szorongás #pánik #pánikbetegség #antidepresszánsm pszichiáter
2019. nov. 18. 10:06
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Mindenképp kipróbálom a gyógyszert, ha felírják. Nekem is most kezd depresszióba is átcsapni a pánik, mert úgy érzem bekerültem egy ördögi körbe és az állandó rosszullét mindentől kezdi elvenni a kedvem, pedig igyekszek mindenben részt venni, de amikor már moziban, gyógyfürdőben is rosszul vagyok, az nagyon rányomja a bélyegét a dolgokra.
2019. nov. 18. 15:01
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem is ez volt. Raadasul paromon is lattam, hogy nehezen viseli, hogy nem mehettunk miattam sehova. Moziba azota se, viszont furdobe tokre szeretek azota jarni, az uszas levezeti a stresszt.
2019. nov. 18. 16:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Annak a süketelésnek ne higgy, hogy nem hatnak. Az ilyenek 95%-a életében nem szedett ilyet, a maradék 5% meg türelmetlen volt és 3 hét után feladta vagy cserélgette.

Nem valószínű, hogy karácsonyra jobban leszel, mint most. Én inkább azt javaslom, hogy valahol ott kezd el szedni, mert 1-2 elég ramaty és nagyon nehéz mellette melózni/suliba járni. Ja és nyugtató is kell mellé.

2019. nov. 18. 21:30
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nagyjából 3-4 hónap után kezdett hatni, szépen fokozatosan. Akkor egy évig szedtem, súlyos depresszióra. Mellékhatást nem tapasztaltam.

Most ismét elkezdtem szedni, szintén depresszió/pánikbetegség miatt, most kaptam nyugtatót is mellé. Mivel legutóbb a kórházban állították be a gyógyszert nem kaptam mellé pluszba nyugtatót, mivel a nap 24 órájában meg tudták figyelni.

Jelenleg másfél hete szedem, az eddig megjelent mellékhatások az extrém fáradtság, illetve hasmenés (mondjuk erre előre figyelmeztetett a doki, gyakori mellékhatás).

A fáradtság olyan hogy a bogyesz bevétele utáni 3-4 órában jelentkezik, utána egész nap kitart. Nem tudok mellette koncentrálni, és simán bealszom napközben. Az utóbbit kávéval/energiaitallal kompenzálom, ami szintén nem egy jó megoldás, mert általában rendre túladagolom magam a koffeinnel, és a vérnyomásom az egekben lesz.

Arra számítani lehet hogy a kezdeti 2-3 hétben a gyógyszer fel fogja erősíteni a tüneteket, emiatt szokták az antidepresszánsokat kiegészíteni nyugtatóval, amennyiben a beteg gyógyszerbeállítása otthon történik, kórházi körülmények között ez elhagyható. Embertől, és gyógyszertől is függ hogy milyen mellékhatások lépnek fel, de a leggyakoribbak a csökkent/fokozott étvágy, súlygyarapodás, fáradtság és libidócsökkenés. Legyél magaddal türelmes, a gyógyszer lassan, fokozatosan fejti ki a hatását, sajnos nem megy napról napra, hirtelen drasztikus javulás nem nagyon lesz. Viszont, jó esetben fél év, egy év alatt el tudod érni a segítségével a tünetmentességet :)

Sok szerencsét, és kitartást!

2019. nov. 18. 22:26
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az első pár hétben még fel is erősítheti a tüneteket..

Ezt sosem értettem, h miért. De persze ez nem törvényszerű..

Ami nekem bevált, az a sertralin, nem erősítette fel, csak nem éreztem semmit az első pár hétben. Egyébként erre az időszakra szoktak adni pl frontin, xanax, h átvészeld, aztán el kell hagyni, mire hat az antidepi. Azokkal viszont óvatosan kell bánni, egy év volt, mire sikerült elhagynom elég kemény elvonási tünetek mellett.

Amúgy igen, van némi esély, h karácsonyra jobban legyél, de igazi pozitívum 2-3 hónap múlva.

Sosem tanácsolnék ilyet különben, mert a világ egyik legszörnyűbbje, de ha meg tudod állni a rákattanást, irass fel frontint és csak akkor vegyél be, ha szükséges. Gyorsan hat.

Bármennyit , bármikor felírnak sajnos az orvosok, én is így kerültem bele, de ha ésszel van használva, nagyon hasznos.

Kellemes Ünnepeket!

2019. nov. 19. 08:27
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

En tobb, mint egy eve szedem a Xanaxot, de nem emeltem soha az adagot, minden nap 0,25oset veszek be. En is tartok attol, hogy a szervezetem raszokott, de majd kiderul.

Egyebkent minden gyogyszer okoz mellekhatasokat, amikor elkezdi valaki szedni a fogamzasgatlot, az is kis kaoszt okoz az elejen. Ugyanigy az antidepi is, csak a szervezet mas teruletere hat, igy mas mellekhatasokat okoz.

2019. nov. 19. 09:33
 17/26 anonim ***** válasza:
Na hogy vagy kedves kerdezo? Segitett a gyogyszer?
2020. júl. 19. 16:18
 18/26 anonim ***** válasza:
Én is nagyon kíváncsi vagyok,hogy mi van veled. Én most kezdtem el ezt a borzalmat...igaz nem ezzel a gyógyszerrel,hanem másikkal. Xanax 0,5 Retard,és Anafranil. 1 hete kezdtem el 10mg-osan szedni,aztán tegnap megemelte az orvos 37,5mg-ra. De valami iszonyú érzés. Étvágytalanság,reggel felriadok,izzadok,hányok...egész nap motiválatlanság. Iszonyatos. :(
2020. júl. 21. 12:39
 19/26 anonim ***** válasza:
18-as. Basszus! Ez nem jol hangzik. Nagyon hezitalok, hogy elkezdjem. En Scippàt kaptam (escitalopram) de basszus, amiket olvas az ember ezekről... es oke, h az elejen szar csak , meg szajszarazsagot, hasmenest, még elviselném, de amiket te is írsz... hát alapbol szarul vagyok, nem erdekel, ha csak par napig tartanak a mellekhatasok, en akkor sem akarok atesni ezeken...
2020. júl. 21. 13:04
 20/26 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Nekem volt egy készítmény ami anno nagyon bevált,de kivonták a forgalomból. Eltelt azóta sok idő,és most visszaestem,és nem igazán találja az orvosom a megfelelő gyógyszert,vagy én vagyok türelmetlen. De nem könnyű az biztos. :(
2020. júl. 21. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!