Magyarországon azért van olyan sok depressziós ember, mert keveset süt a Nap?
Elsőnek: egy Spanyolországhoz képest az elég kevés.
Meglehet nézni ezt a térképet: [link]
Látható, hogy az északi országokban nagy átlagban több az öngyilkosság, mint a déliekben.
Nem igazolódik az elméleted sem a derpesszió sem az öngyilkosság statisztikákban. Amúgy én a depresszió kérdésére reagáltam, és ha van akár egyetlen ország is, amelyik homlokegyenest ellentétes statisztikát mutat a teóriával szemben, akkor az a teória nem állja meg a helyét.
A depresszióra tehát a napsütés hiánya nem jó válasz. Az lehet, hogy sok egyéb mellett (gazdasági, vallási, szociális, kulturális, egzisztenciális krízis) ez is egy tényező, de hogy önmagában nem döntő jelentőségű, az teljesen egyértelmű.
Az öngyilkosság sem vezethető le ebből, ugyanis ha megnézed a térképet, láthatod hogy pl Anglia relatíve alacsony rátát produkál, míg Törökországban ehhez képest majdnem 50%-kal magasabb az arány. Szóval nem a napsütés a megoldás kulcsa.
Legfeljebb a hiperpigmentáltak, nekem így is túl sokat süt
és egyre többet. Dobbantani kellene valami élhetőbb helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!