Mit jelent az, ha valakinek agresszív gondolatai vannak?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, az illetőnek a semmiből rossz gondolatai támadnak. Szóval ne arra gondoljatok, hogy valami rosszat akar tenni, mert nem tenne soha semmit, de mégis van hogy beugranak neki olyanok, hogy mondjuk " mi lenne ha most a pénztárban az előttem állót teljes erőből fejbevágnám?" vagy "Mi lenne, ha most itt a korláton átugranék és leesnék a negyedikről?" és hasonlók. Sose tenne semmi ilyet meg, de mégis néha ilyen gondolatok gyötrik, és ahogy nem tud aludni, egyre rosszabbak lesznek adott esetben. Közben meg attól fél állatira, mivan ha egy nap ténylegesen megüt valakit vagy leugrik, mert bekattan valami a fejében, és magától cselekszik a teste vagy elveszti a kontrollt. Köszi a válaszokat.2019. nov. 3. 00:14
1/5 anonim válasza:
Szia, ez kényszerbetegségnek hangzik, ezek ilyen kényszergondolatok, pszichológus/pszichiáter segíthet.
2/5 anonim válasza:
Nekem is vannak ilyen gondoltaim. Pl: mikor kés van a kezembe hirtelen magam előtt látom hogy most bele szúrom a mellettem lévő emberbe, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha megteszem lecsuknak szóval ez elriaszt. De ezek a gondolatok akkor is elő jönnek, ha fegyver sincs nálam. Szerintem ez teljesen normális.
3/5 anonim válasza:
Ez OCD valószínűleg, nálam is hasonlóképpen nyilvánul meg, egy bizonyos ponton túl tényleg nagyon zavaró.
4/5 A kérdező kommentje:
Jó örülök ha nem egyedül vagyok. A második válaszolónak, sajna én is így vagyok a nagy késekkel a konyhában. Szerencsére csak az albérletben használok ilyet, ahol egyedül vagyok. De ígyis az összes ilyet a legalsó fiókba helyeztem, minél nehezebben elérhető helyre. És az a baj, hogy láttam a Hannibál című sorozatot, majdnem végig, ami bármennyire érdekes volt, ezen a problémámom hát finoman szólva nem segített. De olyan is volt már, hogy ilyen nagy konyhakést a testemhez tartottam, azon csodálkozva, mennyire könnyű mindennek véget vetni. Miközben persze sose akarnék ilyet. Meg a legrosszabb, hogy néha olyan is ugrik be, mivan ha egy szerettemet vagy kutyámat bántom. Borzasztó az egész. Dilidokihoz régen sokat kellett járnom, mert voltam depressziós. Otthon nem mondhatom, hogy kéne, mert akkor anyám idegösszeomlást kapna szerintem, és apa is kész lenne, évekig kéne megint járnom, amit nem akarok. Csak egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért jut ilyen dolgok eszembe.
2019. nov. 3. 01:11
5/5 anonim válasza:
A konyhakéses sztori nekem kiskoromban történt. Azóta nem tudom, hogy hagytam abba ezt a viselkedést. Talán csak elfoglaltam magam és nagyon ritkán használtam a kést. (Pedig én majdnem meg is vágtam magam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!