Kialakulhat többszörös személyiségzavar ha egy embert kiskorában traumatizáltak?
Igen.
Mi volt a trauma? Mik a tünetek? Miért nem mentél vele eddig pszichológushoz? (A vakbélgyulladást is otthon kezeled?)
Hát jellemző tüneteim:
A depresszió
Öngyilkossági gondolatok
Hangulatingadozások
Időzavar(pl. Az 1 órát 1 percnek érzem és azt veszem észre hogy eltelt több óra. És addig nem tudom hogy mit csináltam.)
Testenkivüli élmények.
Pánikrohamok.
ezek arra utalnak?
#4 De bizony.
Személyfüggő is, hogy ki mit él meg traumaként.
Mondjuk nekem a pszichiáterem azt mondta, hogy van a nagy T betű, ami az olyan traumákat jelöli, amiket mindenki annak tartana. Pl. balesetben meghalt a családja, háborúban harcolt, ilyesmik. A kis t-hez tartoznak az olyasmik, minthogy folyamatosan azt mondta neki az anyja, hogy semmire sem jó, vaaagy jobban szerette a tesóját, mint őt, esetleg a tanár folyamatos alázta az osztály előtt.
Akinek pedig mindkettő van, az többszörösen traumatizált emberke, mint én. (Halálesetek sora + az önbizalmam módszeres leépítése)
Szóval kérdező, menj el orvoshoz, ha így van.
Nem azt mondom, hogy egyből helyrepofoz, de már egy pici pozitív változás is hatalmas öröm és felüdülés volt számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!