Személyiségzavar, többszörös személyiség mit csináljak?
Felejtsd el az ilyen orvost, aki beléd magyaráz mindenféle ijesztően hangzó diagnózist, ami miatt szégyellheted magad, azt kell hinned, hogy bolond vagy, az emberek majd megbélyegeznek, te pedig egyre hülyébbnek érzed majd magad, aztán meg rászoktat a hülye gyógyszereire, ahelyett, hogy kiutat mutatna!
Ne szedd be a gyógyszert!!!
Gyógyszerrel nem gyógyítható a pszihé!!!
Placebo!!!
Ha úgy érzed, több személyiséged van, akkor az úgy van. A lényeg, hogy megtaláld azt a módot, ahogy ezek a személyiségek benned harmoniában tudnak együtt élni. Elöször elég, ha békét teremtesz köztük, aztán lehet elkezdeni összeállni egy csapattá, ami ha egyre jobban működik, a végén újra egy személyként élhet benned mindaz, ami most több.
Amikor elkezdtem, nyolcan voltunk, gondolhatod, mekkora káosz volt! Elöször békét kötöttünk, ami arról szólt, hogy nem teszünk direkt egymás ellen, majd megegyeztünk, hogy demokráciában fogunk élni. Voltak olyan helyzetek, amikor valakinek valami nagyon nem tetszett, de szavazással el lett döntve, így megszűnt az állandó feszültség, és önmarcangolás. Volt aki végül úgy döntött, kiszáll, nem tudott beilleszkedni a csapatba. Aztán szép lassan egyre ritkábbak lettek a szavazások, mert a csajok összeszoktak, végre elkezdtek hasonló dolgokat akarni, nem volt már széthúzás. Anno annyira el voltak különülve, hogy külön nevük is volt, ma már nem tudnám őket elkülöníteni, már csak egy csapat. Én.
4 év volt kb, és mindenki hülyének nézett, nem hittek nekem. Na és? Sikerült.
Valamit nem értek. Azt írod: "én úgy érzem h több személyiségem van persze ezt az orvos nem hitte el és azt mondta h egy trauma miatt több énre bomlottam".
A két dolog (több személyisége van valakinek / trauma miatt több énre bomlott) szerintem ugyanazt jelenti. Nem lehet hogy az orvossal csak elbeszéltetek egymás mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!