Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagy baj, ha elképzelek magam...

Nagy baj, ha elképzelek magam mellé embereket?

Figyelt kérdés

Mikor magam vagyok, mindig elképzelek egy szituációt. Pl. ha sétálok, azt gondolom, hogy van mellettem egy barát, aki távolról jött, és én mutatom be a falumat, a házakat, stb. Sok elképzelt barátom van, fiúk is és lányok is. Vannak elképzelt szüleim is. Egy apám, aki fiatal, okos de nagyon kedves, és egy anyám, aki végülis olyan mint az "apám". Velük olyan dolgokat képzelek el, amik a valóságban nem történtek meg. Hogy gyerek vagyok, és megyünk együtt kirándulni, nyaralni, együtt reggelizünk, eljönnek a suliba, stb. De vannak képzeletbeli tesók, akikkel bármit megtudok beszélni. Ezek az embek kezdetben csak akkor jelentek meg, mikor pl. elalvás előtt, azán minden percben ott vannak, mikor magányos vagyok. Ha sírok, azt élem át, hogy ott van mellettem a képzeletbeli apám, az ölébe ültet, és megkérdezi kedvesen hogy mi bánt. Ha szülinapom van, akkor arra, hogy az összes barátom összefog és meglepetés bulit szerveznek. Sokszor érzem azt, hogy magányos vagyok, de mindig jön egy "barát" vagy elképzelt szülő aki megvigasztal. Ekkor nagyon boldog vagyok, de félek, hogy mi lesz ha eltünnek, mert akkor tényleg egyedül maradok, mert a valóságba hiába is próbálkoztam, nincs egy barátom sem, fiúm sosem volt, a szüleim meg mikor csak találkozunk, veszekednek.

Az elképzelt világomban meg mindenki szeret, és én is ugyanúgy tudom szeretni őket.

2010. júl. 16. 17:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Magányos vagy, ennyi... És a szokottnál élénkebb a fantáziád.. Sok ember vágyik hasonlóra... Maximum nem osztja meg így senkivel...
2010. júl. 16. 17:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden oké, én is szoktam ilyen „játszani”. Szerintem telessen normális, főleg ha sokat sétálsz egyedül mint én.
2010. júl. 16. 17:54
 3/15 anonim ***** válasza:
60%

Nem lehet hogy valami komplexusod van? Esetleg szeretet hiány? Vagy nem is tudom... Én így ha megyek egyedül az utcán akkor a jövőmet képzelem el, sosem ugyan úgy, de minden ilyen gondolatba sikeres és elismert vagyok...

Talán beszélned kéne egy pszichológussal.

2010. júl. 16. 17:55
 4/15 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem hosszútávon nem jó bezárkózni a saját világodba. Olyan ez, mint egy szép álom, ami elillan ha felébredsz és a hiánya rossz érzést kelt. Nem írtad hány éves vagy. Élj a valóságban. Akkor is, ha nem jó. Elôbb-utóbb találsz majd barátokat és fiúd is lesz. A szüleiddel meg talán megbeszélhetnéd, hogy a te kedvedért ne elôtted veszekedjenek. Ha a szüleid elváltak (ezt érzem a leveledben), akkor is megerôltethetnék magukat, hogy barátként viszonyuljanak egymáshoz. Idôbe telik majd megtalálni a boldogságot a valódi életben, de az biztos, hogy az nem illan el, ha felébredsz.
2010. júl. 16. 17:57
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
mint ha magamat olvasnam.. bar, en egy fiu baratot kepzelek el magam melle, elalvas elott, zene hallgatas kozbe, vagy csak amikor unatkozok. :))
2010. júl. 16. 18:03
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

szerintem neha-neha nem gaz, csak az,ha direkt torekedsz az egyedulletre, ahol a sajat vilagodba zarkozhatsz... :-/

orvosilag nem tudom, baj-e,keress ra neten, vagy pl nlc.hu-n neon.hu-n is van ingyenes tanacsadas,jobb ha rakerdezel....

mennyire probalsz baratkozni,pl suli? vagy kimozdulni?

2010. júl. 16. 18:05
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem baj, egyébként ha unatkozom, miközben megyek az utcán, vagy hasonló, akkor én is szoktam ilyeneket játszani. Semmi baj ezzel, csak ne vidd túlzásba, és legyen "igazi" életed, ne fordulj be a kis fantáziavilágodba, mert abból már adódhatnak kellemetlenségek.
2010. júl. 16. 18:08
 8/15 anonim válasza:
37%
hát..szerintem ez már túlzás..bizonyos szintig még nem baj,de ez már túlzásnak tűnik,hogy elképzelsz magadnak egy komplett világot.inkább keress valódi barátokat. 17.55-ösnek is igaza lehet,nincs valami komplexusod?
2010. júl. 16. 18:08
 9/15 anonim ***** válasza:
64%
...viszont ha ennyire elenk a fantaziad, kreativ uton fel tudnad dolgozni... irhatsz netes blogot magadrol, vagy kitalalt tortenetekrol, vagy rajzold ki magadbol...stb.
2010. júl. 16. 18:09
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! A szüleim nem váltak el, csak apum távol dolgozik és így ritkábban látom. Sajnos nem csak egymással veszekednek, de velem is. Már kiskoromtól azt kellett hallgatnom, hogy szidják egymást, mikor meg próbáltam békíteni, kijelentették, hogy egyikük sem szereti a másikat, pusztán gyerek kellett (ekkor voltam 10 éves). Ezt azóta is sokszor hallom. De sajnos már én sem érzem a szeretetüket. Barátaim meg hiába próbálkozom, nincs soha senki, aki velem akarna programot csinálni. Sosem hívnak sehova, pedig én ha társásgban vagyok, mindig közvetlen, beszédes, kedves vagyok/próbálok lenni. 17 éves koromig próbáltam így élni, mások előtt vidáman, itthon sírtam. Csak eljött a pillanat, hogy egyik este megpróbáltam megölni magam. Sajnos nem sikerült, ezt azóta is bánom, de főleg azt, hogy mivel gyógyszerrel próbálkoztam, annyira rosszul voltam, hogy ha felbírtam volna állni a mentőket hívtam volna. Egész éjjel nem aludtam semmit, reggel meg se anyám se apám nem vett észre semmi különöset, elküldtek iskolába, ahhol szintén senki nem foglalkozott velem.

Kb. azóta képzelek magam mellé olyan embereket, akik szeretnek és figyelnek rám.

2010. júl. 16. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!