Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez milyen pszichés...

Szerintetek ez milyen pszichés betegség?

Figyelt kérdés
Esténként általában azt érzem,hogy én tuti valamilyen pszichés betegségben szenvedek pl.:skizofrénia tudom,hogy hülyeség de hallottam betegségekről,meg utána olvastam,hogy mik a tünetei és ez a fejemben maradt.Ha belegondolok egy betegség tüneteibe akkor azt érzem,hogy én biztos beteg vagyok.Mondtam már a szüleimnek,hogy vigyenek el orvoshoz,de azt mondják nekem semmi bajom.Voltunk már igaz pszichológusnál de ő azt mondta semmi bajom,maximum önértékelési zavaraim vannak.Amúgy vagy a betegségre gondolok,hogy nekem valamilyen bajom van vagy pedig arra,hogy bánthatnék valakit.Pedig én sosem tennék ilyen,mert számomra még borzasztó még rá gondolni is.Gondoltam már Hipochondriára meg kényszerbetegségre is.Mi bajom lehet?
2010. júl. 15. 23:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
szerintem visszamegyek a pszichológushoz:S
2010. júl. 17. 21:18
 12/14 anonim ***** válasza:

"Esténként általában azt érzem,hogy én tuti valamilyen pszichés betegségben szenvedek."

Ez hipochondria. De sokkal inkább idegesség: valószínűleg úgy érzed, hogy a nap során elintézetlenül maradtak a dolgaid, vagy a jövő miatt aggódsz, és ezért nem tudsz nyugodtan elaludni.

Amúgy a betegségek nagyon megragadják az ember fantáziáját, ha valaki egy súlyos betegségről olvas, utána mindig annak a tüneteit érzi magán. Az I.-II. éves orvostanhallgatók pl. mind halálos betegnek érzik magukat, ráadásul hétről hétre változik, hogy miben szenvednek :)))

Több testmozgás, illetve lefekvés előtti hideg fürdő megoldja a problémát.

2010. júl. 18. 15:29
 13/14 A kérdező kommentje:

éppen a nők lapján voltam,és erre bukkantam rá: [link]

ez de hülyeség:D tudom h nem illik erről viccelni de ez tényleg nagy hülyeség:D

2010. júl. 19. 23:06
 14/14 A kérdező kommentje:
én történetesen kos vagyok:D
2010. júl. 19. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!