A pszichológust milyen titoktartás köti?
Büncselekmény vagy szabálysértés?
Én úgy tudom, hogy szabálysértést nem jelentik rendőrség felé. Pl ha áthajtottál a piroson, elloptál a boltban egy parfümöt és nem vették észre stb.
Ha valóban bűncselekmény és olyan, ami miatt keresnek is, akkor enyhítő körülmény, ha besétálsz magadtól a rendőrségre. Sőt az is enyhítő körülmény, ha elmondod, hogy annyira megbántad, hogy pszichológusra is szükséged volt a feldolgozása miatt. Szóval ha keresnek jobban jársz, mint a bujdosással, mert előbb utóbb úgyis megtalálnak ha akarnak.
Ha olyan büncselekmény, ami miatt nem keresnek pl vettél két gramm füvet. Azt a pszichológus sem adja ki. Minek?
Mindenképp menj el pszichológushoz.
Nem tudom miről van szó, de csak súlyos esetben mennek rendőrségre.
Két lehetőség van, ha elmész:
-Elmondod és segít.
-Elmobdod, segít viszont bejelentést tesz.
Mindkét esetben enyhül a büntudatod, az pedig enyhítő körülmény, hogy erős büntudatod van.
Ha nem mész el:
Felőröl.
Ezek a választási lehetőségek vannak.
De nekem pl ellopták a pénztárcámat benne 20ezer forinttal, bejelentettem rendőrségen és közölték, hogy jegyzőkönyvet vesznek fel, de ne számítsunk semmire, mert nincs erre kapacitás.
És én sértettként tettem feljelentést.
Szerinted akkor ilyesmi mennyire érdekli a rendőrséget? Max ha videófelvétel van róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!