Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mások tényleg tudnak MAGUK...

Mások tényleg tudnak MAGUK miatt boldogok lenni vagy csak hazudnak?

Figyelt kérdés
Engem csakis annyi foglalkoztat, hogy legyen valaki aki ölelget, puszilgat, szeretget. Mindent ezért csinálok, hogy ez meglegyen. Amit egyedül csinálok, attól semmi különösebb érzésem nincs. Mindig mindent csakis azért csináltam, hogy mások szeressenek, gyerekként is, hogy a szüleim szeretgessenek és elkerüljem a szidást, verést. De kb. mégsem tudom elérni, hogy azt érezzem kielégítő szeretetet és figyelmet kapok... szinte állandóan üresnek és szomorúnak érzem magam emiatt. Erre mindig azt a tanácsot kapom, hogy jaj csináljak valamit, ami boldoggá tesz, keressek új hobbikat. :S Engem csak mások tudnak boldoggá tenni, semmi más. Nem értem, másképp működnék mint a többi ember? Ennél az ürességnél amit érzek még az is sokkal jobb, ha valaki ver vagy üvölt velem, mert akkor is legalább velem foglalkozik és történik valami, amitől érzek...

2019. szept. 27. 16:11
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Rossz fizikailag egyedül lenni, de azt el tudom viselni. Az sokkal-sokkal rosszabb, ha ugyan van velem valaki, de nem foglalkozik velem, keresztül néz rajtam, akkor inkább a fizikai egyedüllétet választanám. Inkább az a baj, ha van velem valaki akkor is csak ritkán tudom megélni azt az érzést ami eltölt nyugalommal, biztonságot ad, és szó szerint felmelegít. Ilyenkor azt érzem, hogy minden rendben van, hogy "hazatértem". Ezért folyamatosan küzdök, hogy mindenki szeressen és átélhessem ezt az érzést. Más embernek ez nem olyan fenomenális érzés?

El se tudom képzelni, hogy mást hogy tud boldoggá tenni a munka. :( :( A munka öröme nekem teljesen jelentéktelen, szinte semmilyen érzés, annyira eltörpül amellett amit akkor érzek, ha valaki megölel vagy megpuszil vagy csak meghallgat és érzem, hogy figyel rám, megfogja a kezem.

2019. szept. 30. 13:35
 12/12 anonim ***** válasza:
Másoknak is jó érzés, de azért nem annyira, hogy az egész életüket annak szenteljék. Amiért meg folyamatosan küzdeni kell, azt én nem biztos, hogy őszinte szeretetnek nevezném.
2019. szept. 30. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!